Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bloodline s3 episod 1 – ångestfyllt familjedrama som fortsätter imponera

Bloodline s3 episod 1 – ångestfyllt familjedrama som fortsätter imponera

Rasmus Torstensson | Recension
29 maj 2017
Rasmus Torstensson | Recension
29 maj 2017

Säsongsöppning som lever upp till förväntningarna.

Efter två mästerliga säsonger släpptes nyligen den tredje och avslutande säsongen Bloodline på Netflix. Fortsättningen för den minst sagt dysfunktionella familjen Rayburn är lika skitig, stämningsfull och ångestladdad som jag förväntat mig.

Bloodline s3 episod 1 – ångestfyllt familjedrama som fortsätter imponera
John Rayburn (Kyle Chandler) i Bloodline. Foto: Netflix

För den oinsatta kretsar handlingen i Bloodline runt the Rayburns, en förmögen och priviligerad familj i Florida Keys-området i USA. På ytan är allting idylliskt men under den välputsade fasaden finns det djupa sprickor. Djupt rotade hemligheter sipprar fram under seriens gång och tvingar karaktärerna att ta svåra moraliska beslut.

Den tredje säsongen börjar där den andra slutar. John Rayburn (Kyle Chandler) har i ren desperation lämnat allt bakom sig, Kevin (Norbert Leo Butz) har begått en fruktansvärd handling och flyr från både polisen och sig själv och Meg (Linda Cardellini) försöker förgäves rädda ett redan sjunkande skepp. Deras mamma Sally (Sissy Spacek) sitter lugnt i båten hemma vid familjens strandhotell, men även hon har inre demoner att tampas med.

Här hittar du andra Streamingtips

Precis som det låter är det bäcksvart. Både bokstavligt och bildlikt talat. Hela första avsnittet utspelar sig på natten i tjockt mörker, där faror lurar runt varje hörn. Karaktärernas ångest och panikkänslor förstärks och upphöjs av de suggestiva miljöerna, det känns som om palmerna svajar i takt med deras fragila psyke. John, Kevin och Meg känner sig ensammast på jorden, de är mitt uppe i en mardröm som aldrig vill ta slut. Ångesten som förmedlas i Bloodline känns i TV-soffan, samtidigt som konsekvenserna av deras agerande är oerhört spännande att följa.

Eftersom den tredje säsongen av Bloodline inte visar några tendenser att avvika från framgångsreceptet de två första säsongerna satte samman rankar jag fortfarande serien som den absolut bästa Netflix-produktionen. Det är också en av mina personliga favoritserier någonsin.  Om skaparna knyter ihop säcken på ett tillfredställande vis är femman given, men nu har man inte längre Ben Mendelsohn (som vann en Emmy för sin insats i de två första säsongerna) att förlita sig på. Det återstå att se hur allting slutar, men spänd är jag.

 

NÄSTA ARTIKEL