Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Begin Again.

Begin Again (2013)

 • 1 tim 44 min
 • Drama
Axel Diedrichs | Recension
03 december 2019
Axel Diedrichs | Recension
03 december 2019

Ett härligt stycke film utan riktiga toppar.

Bortspolade managern Dan stöter på den nyligen dumpade amatör-låtskrivaren Gretta och tillsammans försöker de återställa sina liv genom musiken.

 • Regi:
  John Carney
 • Manus:
  John Carney
 • I rollerna:
  Mark Ruffalo, Keira Knightley, Adam Levine m.fl.
Mark Ruffalo och Keira Knightley i Begin Again
Foto: SF Studios.

New York är vackert men trots det känner inte alla sig hemma. Smyg-alkoholiserade Dan (Mark Ruffalo) har nyss fått sparken. Han är slirig och ratas av både sin fru och sin dotter som han sällan umgås med. Gretta (Keira Knightley) flyttade nyss till staden med sitt ex, den superkände popsångaren Dave Kohl (Adam Levine) och saknar nu vägledning. Dan och Gretta känner sig båda utanför, men när de beslutar sig för att spela in en skiva kan de kanske pussla ihop bitarna i varandras liv.

"Begin agai"n diskuterar vad som krävs för oss människor för att hitta hem och återupprättas, och hur vi människor är beroende av varandra. I filmen talar musiken genom Dan och Gretta och är den energiknuff i ryggen som krävs för att de ska agera och styras åt rätt riktning.

Begin again är ett härligt stycke film men som tyvärr inte erbjuder hög dramatik eller spänning. Trots det har jag, sen jag först såg filmen igår, hunnit se om den. John Carneys film är som en låt du råkat höra och går runt och nynnar på hela tiden. Bästa medicinen är att se den igen.

Bäst: Många sköna bonusar! Keira Knightley visar att hon är grym på att sjunga. CeeLo Green gör filmen lättsammare och som roligast när han är med. Mark Ruffalo gör en suverän roll som managern Dan och rollen är inte lik hans tidigare. Om du också gillar filmens soundtrack, finns det på Spotify!