Recension: Hello Tomorrow! (säsong 1)

Recension: Hello Tomorrow! (säsong 1)

  • 10 x 30 min
  • Drama, komedi
  • Apple TV+
Sebastian Ahokas
20 februari 2023 kl. 18:02
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Charmigt om försäljare som säljer hus på månen

Vi har nog alla någon gång drömt om att vara på månen. I Apple TV+ nya serie öppnas möjligheten att bo på månen. I "Hello Tomorrow!" försöker ett gäng försäljare att sälja hus på månen.

  • Skapare:
    Amit Bhalla, Lucas Jansen
  • I rollerna:
    Billy Crudup, Haneefah Wood, Alison Pill, Nicholas Podany m.fl.

Jack är ledaren för ett gäng resande försäljare som riktat in sig på att sälja hus på Brightside of the Moon. De målar upp stora möjligheter och drömmar för sina kunder. Ett kravlöst liv utan problem. Husen är inte heller så dyra som folk först befarar när försäljarna knackar på deras dörrar. Vissa kunder är dock lite tveksamma. Leva på månen? Funkar det verkligen? Och är det verkligen så bra som försäljarna får det att låta.

Mitt i denna futuristiska retrovärld nappar Joey (Nicholas Podany) på erbjudandet om att köpa ett hus på månen. Men istället blir han övertalad om att börja jobba för Jack (Billy Crudup), som visar sig ha en speciell koppling till Joey. Samtidigt kämpar gruppens övriga säljare med sina egna problem. Eddie (Hank Azaria) hamnar i kläm på grund av sitt bettande och Herb (Dewshane Williams) kämpar med en misstänksam fru. Det är verkligen inte helt lätt att sälja hus på månen.

Inte mycket mer än snygg och lättsam tittning

Det första som slår en när man tittar på Hello Tomorrow! är hur fruktansvärt snyggt och läckert det är. Den futuristiska retrokänslan genomsyrar verkligen allt. Det är skinande flygande bilar, robotar som är servitörer och massa fräcka tillbehör i hemmen. För den som spelat TV-spelet Fallout känns nog mycket bekant, inte för att de två produktionerna har någon egentlig koppling. Det hela känns verkligen påkostat och genomtänkt. Åtminstone när det kommer till seriens look. För när det kommer till själva handlingen känns det tyvärr inte riktigt lika genomtänkt och klockrent.

Efter ett premiäravsnitt som lovar gott börjar serien snabbt att tappa sitt riktiga sting. Även om seriens 30-minutersavsnitt bjuder på lättsam och underhållande tittning så lyfter det aldrig riktigt till höjder som premiäravsnittet får en att hoppas på. Avsnitten är småtrevliga, mysiga. Dessutom utmärkta att sträckkolla, mycket tack vare någon sorts twist i slutet av varje avsnitt.

I huvudrollen hittar vi Billy Crudup som spelar den oerhört charmiga försäljaren Jack. En roll som verkligen känns skräddarsydd för honom. Han står utan tvekan för seriens bästa skådespelarinsats och lyckas till och med få mig att bli sugen på att skaffa en lägenhet på månen. Det är nästan till och med så att han lyckas övertyga mig att fortsätta titta på serien, istället för att stänga av den och flytta till månen direkt. Den som väl håller ut belönas med ett par spännande vändningar i seriens avslutande halva.

"Hello Tomorrow!" är verkligen en serie som ser hur läcker ut som helst. Dock är handlingen inte riktigt lika läcker och fin. Det hela är småtrevligt och mysigt och lämpar sig utmärkt för sträcktittning.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL