Galet stjärnspäckat i nya serien Extrapolations – se trailern här!

Recension: Extrapolations (2023)

  • 8 x 50 min
  • Drama
  • Apple TV+
16 mars 2023 kl. 18:03
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

En stjärnspäckad serie som inte når upp till stjärnorna

En ny stjärnspäckad serie är snart här. Åtta avsnitt som handlar om hur framtiden kan se ut. Filmtopps Nine Selander tycker "Extrapolations" men att den kunde ha komprimerats.

  • Skapare:
    Scott Z. Burns
  • I rollerna:
    Meryl Streep, Diane Lane, Marion Cotillard, Tobey Maguire, Forest Whitaker, Kit Harington, Matthew Rhys, Heather Graham m.fl.

Extrapolations är en antologiserie om hur vår klimatförändringar påverkat våra relationer, kärlek och jobb i framtiden. Första avsnittet handlar om år 2037 och det sista 2070. I åtta sammanvävda avsnitt får vi följa karaktärer som vill tjäna på att glaciärerna smälter, försöka smuggla frön och så får vi se hur det kan vara att faktiskt prata med en utrotad val.

I rollerna har vi bland andra Sienna Miller, Kit Harington, Meryl Streep och Edward Norton som alla är fantastiskt att se på.

Extrapolotions
Foto: Apple TV+

Snyggt och smart men slow burn

Det är påkostat, det ser man. Fantastiska skådespelare och snyggt filmat. Men långsamt. Avsnitten är 50 minuter långa men känns som längre. Det är en serie med potential att ta oss tittare till nya höjder men lämnar oss på jorden med en känsla av att det var helt okej. Det är helt okej att följa långa scener där de diskuterar och släpar sig fram. 

Skaparen Scott Z. Burns har tidigare varit med och skriva den fartfyllda filmen The Bourne Ultimatum (2007) och jag hade gärna hoppats på att ta lite mer spänning in i Extrapolations, som trots allt handlar om något så allvarligt som vårt klimat. Det känns också som att serien tappar lite då den hoppar mellan olika storylines och karaktärer istället för att ta ge en starkare helhetskänsla.

Galet stjärnspäckat i nya serien Extrapolations – se trailern här!
Foto: Apple TV+

Får en att tänka

Det är de små detaljer som är underhållande. En del är skrämmande, en del är fascinerande. Tänk dig att behöva ta syrepuffar med jämna mellanrum för att luften är så dålig. Tänk dig att kunna ha så bra hologram att du tror de är äkta eller att se en vacker stad med flera små drönare som flyger omkring. Det jag inte räknade med var att jag fick ett ha-begär för en egen självflygande helikopter.

Extrapolations första tre avsnitt kommer på Apple TV+ 17 mars. Därefter släpps ett avsnitt i veckan.

NÄSTA ARTIKEL