Recension: Candy Cane Lane (2023) – julig, långsam och desperat

Recension: Candy Cane Lane (2023) – julig, långsam och desperat

 • 2 tim
 • Jul, Komedi, Fantasy
 • Amazon Prime
Moa Andersson
01 december 2023 kl. 16:12
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.
ANNONS
ANNONS

Nya julfilmen med Eddie Murphy krossar förväntningarna – vill framstå som hjärtevärmande, mysig och familjär

Julfilmen "Candy Cane Lane" har idag premiär på Prime Video med Eddie Murphy i huvudrollen. En film som till synes verkar mysig och julig, men som tyvärr känns långsam och desperat.

 • Regi:
  Reginald Hudlin
 • Manus:
  Kelly Younger
 • I rollerna:
  Eddie Murphy, Tracee Ellis Ross, Jillian Bell m.fl.

I dag är det premiär för den nya julfilmen Candy Cane Lane med Eddie Murphy i huvudrollen på Prime Video. En mysig julfilm som handlar om Chris Carver (Murphy) som är fast besluten att vinna grannskapets årliga juldekorationstävling. Han sluter en oavsiktlig pakt med en tomtenisse som väcker "12 Days of Christmas" till liv, något som slutar med kaos.

Candy Cane Lane på Prime Video
Idag är det premiär för den nya julfilmen Candy Cane Lane. Foto: Prime Video

Lever Candy Cane Lane upp till förväntningarna för en riktigt julig julfilm?

Vem älskar inte en mysig julfilm som gör att man kommer in i den hederliga julstämningen? Det gör iallafall jag och några av mina favoriter är The Holiday och Love Actually. Frågan som återstår är om Candy Cane Lane håller förväntningarna för en riktigt bra julfilm.

Translation result

Chris har nyligen blivit uppsagd från sitt jobb, precis i tid för julen. På grund av detta är han fast besluten att göra något speciellt för grannskapets juldekorationstävling "Candy Cane Lane" där man kan vinna bästa utsmyckning. En tävling som just detta året sänds på tv, med en stor prissumma – nämligen 100 000 dollar.

Candy Cane Lane på Prime Video
Foto: Prime Video

"Julig, långsam och desperat"

Underförstått vill filmen presentera något hjärtevärmande, mysigt och familjärt för publiken. Man får se Chris nära och kära ta itu med sina liv och alla de problem som kommer som ett resultat av juldekorationerna, och man lyckas verkligen få filmen att kännas julig.

Utöver att den bidrar med mysig julkänsla så känns den överlag ganska långsam och lite plottrig. Den innehåller smått halvbra skämt, som desperat försöker locka till skratt, men det gör att den roliga faktorn istället tas bort. Men tack vare filmens julkänsla får Candy Cane Lane ändå betyg 2/5 av mig. 

"Candy Cane Lane" har premiär i dag, den 1 december, på Prime Video. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL