Recension: Maxton Hall – The World Between Us (2024)

Recension: Maxton Hall – The World Between Us (2024)

 • 6 x 45 min
 • Drama, Romantik
 • Amazon Prime
Karna Mahoney
08 maj 2024 kl. 12:05
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Ungt kärleksdrama med klassisk klasskillnad

TV-serien "Maxton Hall – The World Between Us" är baserad på romanen "Save Me" skriven av Mona Kasten. I handlingen får vi följa två ungdomar som försöker hitta sin väg ut i vuxenlivet såväl som i kärleken.

 • Regi:
  Tarek Roehlinger, Martin Schreier
 • Manus:
  Daphne Ferraro
 • I rollerna:
  Harriet Herbig- Matten, Damian Hardung m.fl.

"Maxton Hall – The World Between Us" handlar om Ruby Bell (Harriet Herbig-Matten) och James Beaufort (Damian Hardung) som går på den prestigefyllda skolan Maxton Hall. Utöver att de går på samma skola kommer de från vitt skilda världar. Ruby har kommit in på skolan via ett stipendium och hennes mål är att komma in på universitet i Oxford. James däremot är son till en miljonär och har aldrig behövt oroa sig för pengar, vilket har gjort honom nonchalant och fördomsfull. 

En dag råkar Ruby se en hemlighet. Hon går in till en av sina lärare och får till sin förvåning se att han har en relation med en av sina elever. Eleven i fråga råkar vara James syster och hon ber sin bror om hjälp för att se till att Ruby inte berättar för någon om det förbjudna förhållandet. 

James testar att både muta Ruby med pengar och att hota med att skada hennes rykte, innan han själv hamnar i blåsvädret för att ha saboterat för henne. Som straff får han inte längre vara med i lacrosselaget och ska istället hjälpa till i Rubys eventkommitté. Med all den nyfunna tiden som fienderna nu spenderar med varandra ges det utrymme för deras hat för varandra att övergå till nya känslor.

Se de första 10 minuterna av Prime Video-serien "Maxton Hall" helt gratis här:

Ingen nytänkande historia – men kemin flödar

En kärlekshistoria som kompliceras av klasskillnader är inte en sprillans ny vinkel på en handling. Det finns otaliga exempel på berättelser där kärlek försvåras av personernas bakgrund och hur det har påverkat deras syn på livet. I det här fallet är det Ruby som har stora drömmar och behöver jobba hårt för att uppnå dem. Hon är rik på uppskattning till livet men fattig på pengar. James är motsatsen, han är rik på pengar men fattig på drömmar. Han vet inte vad han vill göra med sin framtid eftersom att han under hela sin uppväxt har blivit fostrad till att ta över familjeföretaget. 

Vinkeln av klasskillnad mellan dem kombineras med att huvudkaraktärerna går från att vara ärkefiender till att alla de starka känslorna övergår i kärlek. Inte heller det är ett nytt perspektiv på historien, men det går också hem hos publiken, så varför sluta med ett vinnande koncept? Och för att tala om de starka känslorna i scenerna så flödar kemin mellan Herbig-Matten och Hardung. Det går nästan att ta på den spända stämningen genom skärmen, och visst funkar det, för jag som tittare vill ha mer av dem. 

Recension: Maxton Hall – The World Between Us (2024)
Foto: Prime Video.

"Fångar känslan av hur det är att vara ung"

Serien bygger på en bra dialog som framförs mycket väl av skådespelarna som verkligen sätter sig in i sina roller. Ibland kan serier och filmer som handlar om ungdomskärlek kännas lite klyschiga och barnsliga, men det upplevde jag inte här.

Maxton Hall fångar känslan av hur det är att vara ung och ovetandes om vart livet ska ta en. Längtan, ångest, passion och desperation vävs samman till ett nystan där det är svårt att hitta vart det ena börjar och det andra slutar. I en värld där många verkar ha liknande mål efter att skolan slutar så skildrar serien också hur det är att acceptera att man kan ha andra drömmar som inte alla relaterar till. 

Det är en underhållande och välproducerad serie men kanske inte riktigt nytänkande när det kommer till handlingen. Men summan av det hela så skulle jag absolut kalla den sevärd. "Maxton Hall – The World Between Us" har premiär på Prime Video den 9 maj 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL