Gone Baby Gone

Gone Baby Gone (2007)

 • 1 tim 54 min
 • Thriller
Axel Diedrichs
02 december 2019 kl. 18:12
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.
 • Regi:
  Ben Affleck
 • Manus:
  Ben Affleck, Aaron Stockard
 • I rollerna:
  Michelle Monaghan, Casey Affleck, Ed Harris, Morgan Freeman m.fl.

caseyaffleck_gonebabygone

I Boston har en liten flicka kidnappats och de två privatdetektiverna Patrick (Casey Affleck) och Angie (Michelle Monaghan) anlitas för att hitta henne. Fallet förvandlas till en kris för alla inblandade.

Med Gone Baby Gone utforskar regissören Ben Affleck på ett David Fincher-likt sätt underjordiska miljöer innanför dörrarna hos den vardagliga människan. Patrick och Angies desperata sökande efter den försvunna flickan tvingar dem att utforska dessa skumma platser.

När deras sökande krockar med myndigheternas påbörjar de ett samarbete med polis Remy (Ed Harris) som mer än något annat vill hitta kidnapparen. Men när de gräver djupare misstänker Patrick och Angie att de inte kan lita på varken myndigheterna eller flickans anhöriga.

Gone Baby Gone ställer oss frågan om vad som är rätt eller fel. Om lagen har fel, är det då rätt att bryta mot den? Den moraliska kampen tar slag mellan Remy och Patrick som båda har olika syner på rättvisa.

Ben Affleck hade länge varit hånad som skådespelare men från regissörstolen återupprättade han sig med sin långfilmsdebut Gone Baby Gone för att senare upprepa samma succé med The Town och Argo. De som fortfarande saknar respekt för Affleck ska vara medvetna om att han idag med två Oscarsvinster, har fler än de båda ikonerna Alfred Hitchcock och Stanley Kubrick tillsammans.

Är du sugen på en mörk utredning som tar dig till platser du aldrig trodde fanns? Då ska du se Gone Baby Gone.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL