Nu på bio

Det senaste på biofronten!

21 Bridges (2019)

21 Bridges (2019)

 • 1 tim 39 min
 • Action, Thriller
Andreas Ziegler | Recension
20 november 2019
Andreas Ziegler | Recension
20 november 2019

Den gamla skolans action lyfter platt film.

"21 Bridges" har en tunn handling och platta karaktärer. Då filmen bjuder på action av den gamla skolan, kan den nog ändå tilltala många.

 • Regi:
  Brian Kirk
 • Manus:
  Adam Mervis & Matthew Michael Carnahan
 • I rollerna:
  Chadwick Boseman, Taylor Kitsch, Stephan James, Sienna Miller, J.K. Simmons m.fl.
21 Bridges
Foto: Scanbox Entertainment.

Två män (Taylor Kitsch och Stephan James) ska råna ett så kallat ”stash house” för droger. De blir dock överraskade av polisen, vilket får förödande resultat. Den hårdkokte polisen Andre Davis (Chadwick Boseman) leder jakten på de två männen. Det blir en intensiv och actionpackad natt.

Handlingen i 21 Bridges är rätt tunn. Visserligen är handlingen kryddad med lite mystik; det finns frågor kring hur allt kunde gå så fel under rånet. De av oss som sett en och annan thriller bjuds dock inte på många överraskningar. Även karaktärerna är rätt platta. Boseman är den rättrådige polisen. Skurken som spelas av Kitsch känns som han är hämtad direkt ur en handbok för filmskurkar. Med tanke på att exempelvis Boseman och J.K. Simmons har gedigna meritlistor, känns det lite som bortslösat potential.

Taylor Kitsch i 21 Bridges.
Skurken som spelas av Taylor Kitsch är rätt platt, men han övertygar sannerligen i actionsekvenserna. Foto: Scanbox Entertainment.

Trots detta är "21 Bridges" klart sevärd för oss actionfantaster. Detta är action av den gamla skolan. Nu syftar jag inte på bodycount-filmer som Commando (1985) eller våldsbaletter som The Matrix (1999). Actionsekvenserna i 21 Bridges har snarare mer gemensamt med Heat (1995). De två skurkarna rör sig med militärisk precision. Detta gör eldstriderna med poliserna intensiva och spännande på ett sätt som många andra actionrökare aldrig riktigt är. 21 Bridges bevisar att det inte behövs stora explosioner, folk som flyger genom luften eller jättestora puffror som avlossas konstant i tio minuter för att göra bra action.

Jag är en av Filmtopps stora actionfantaster. Action kommer alltid vara min första kärlek när det kommer till film. Så även om 21 Bridges har en tunn handling och platta karaktärer, blir det ett relativt högt betyg. Det bör tilläggas att detta främst är en film för just oss actionfantaster.

Se också vår lista med 10 grymma actionfilmer!