7 filmer om mode – tips till modeälskare

Zoolander 2 gjorde Ben Stiller deprimerad: “Fattade inte att den var så dålig“

Eyla Runsten
25 april 2024 kl. 11:04

"Jag visste inte att den var så dålig"

Skådespelare, regissör och manusförfattare. Det är mycket som Ben Stiller är, men han kan inte alltid lyckas. "Zoolander 2" var en av de filmer som han misslyckades med, och detta förändrade hans liv.

Ben Stiller berättar i David Duchovnys podcast Fail Better att misslyckandet med Zoolander 2 från 2016 förändrade hans liv. Stiller skrev, producerade, regisserade och var med i den andra filmen och trodde att alla ville ha en uppföljare då den första filmen från 2001 gick så bra.

– Jag trodde att alla ville det här, och då blir det liksom "Wow, jag måste verkligen ha klantat till det". Folk gick inte och såg den, och den fick så hemska recensioner, säger Stiller i Fail Better.

Tittar vi på IMDb kan vi se att Zoolander 2 har 34/100 i kritikersnitt och ett användarbetyg på 4,7/10. Enligt tidningen Variety så fick den dessutom bara ihop 29 miljoner dollar i USA, detta utifrån en budget på 50 miljoner dollar. Uppföljaren hade med flera älskade skådespelare från den första filmen såsom Owen Wilson, Will Ferrell och Stiller själv. Utöver dem fick vi även se gästande kändisar som artiserna Katy Perry och Justin Bieber. Men trots detta lyckades filmen alltså inte dra någon större publik.  

– Det skrämde mig verkligen att jag inte fattade att den var så dålig, men vad som skrämde mig mest var att jag förlorade det som jag tyckte var roligt, säger Siller.

Ben Stiller i Zoolander.

"Ville hitta mig själv"

Vidare berättar Ben Stiller att filmens misslyckande påverkade honom under en lång period och att han ifrågasatte sig själv. Efter detta så hade Stiller en period av själviakttagelse som senare skulle leda till att han fick idéer till andra projekt. Om någon hade sagt bett honom att göra en till komedi så hade han antagligen gjort det, men han ville inte.

– Jag var sårad. Jag ville hitta mig själv i termer av kreativitet och vad jag själv vill göra, säger Ben Stiller i podden.

Stiller menar att han alltid älskat att regissera och göra filmer, ända sedan han var liten och det behöver inte nödvändigtvis vara komedier. Efter Zoolander 2 regisserade han serien Escape at Dannemora som han fick ett DGA-pris för Bästa regi för en miniserie eller TV-film. Efter detta blev han Emmynominerad för Apples serie Severance.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL