Zombiefilmen "Hanteringen av odöda" inviger Göteborgs filmfestival

Zombiefilmen "Hanteringen av odöda" inviger Göteborgs filmfestival

Filmtopp
12 december 2023 kl. 07:12

Baseras på John Ajvide Lindqvists succéroman

Skräckförfattarens hyllade berättelse har blivit långfilm i regi av Thea Hvistendahl. Den 26 januari inviger "Hanteringen av odöda" Göteborgs filmfestival.

Med känslomässigt djup, visuell kraft och perfekt tonträff berättar regissören Thea Hvistendahl om tre familjer som nyligen lämnats i sorg efter närståendes bortgång. Men plötsligt slås elnätet ut och de avlidna börjar röra på sig. Norska stjärnorna Renate Reinsve och Anders Danielsen Lie (Världens värsta människa) gestaltar komplicerade återseenden och avbrutna sorgeprocesser tillsammans med bland andra Bahar Pars och Bjørn Sundquist i ett kusligt tankeväckande skräckdrama.

Redan 2018 berättade John Ajvide Lindqvist att några av hans historier höll på att filmatiseras, nu är Hanteringen av odöda här och nyligen gick en ny version av Låt den rätte komma in upp på SkyShowtime.

Blir tillgänglig att streama

Den 26 januari invigs den 47:e upplagan av Göteborg Film Festival med Europapremiären av Hanteringen av odöda. Filmen tävlar i Nordic Competition och invigningen äger rum både i Göteborg och på biografer över hela landet. Skräckberättelsen kommer att ingå i Göteborg Film Festivals onlineutbud med möjlighet att streama under invigningskvällen i festivalens digitala salong.

– Det känns fantastiskt roligt att inviga festivalen med en så märkvärdigt vacker, närgånget filosofisk och djupt berörande film, som dessutom samlar flera av Nordens allra främsta skådespelare. Vi har aldrig invigt festivalen med en zombiefilm förut, och det kommer bli festligt, häftigt och skräckigt. Jag längtar!, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Regissören Thea Hvistendahl har regisserat flertalet kortfilmer och hon långfilmsdebuterade 2017 med Adjø Montebello. "Hanteringen av odöda" är hennes andra långfilm.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL