Zlatan Ibrahimovic i ny filmroll?

Zlatan Ibrahimovic i ny filmroll?

Filmtopp
23 mars 2023 kl. 07:03

Senaste nytt om fotbollsspelarens skådespelarkarriär

Efter de senaste uppgifterna om "Ted Lasso" undrar många ifall vi får se fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic i ny filmroll. Här är allt vi vet.

Den svenske fotbollsanfallaren Zlatan Ibrahimovic har flera gånger varit inne på att han vill skådespela på riktigt. Tidigare i år fick vi därför se honom gestalta den store krigaren Antivirus i nya Asterix och Obelix-filmen, likaså såg vi honom spela mot självaste Jane Fonda i en reklamfilm. Nu är han tillbaka i filmvärldens rop med den tredje säsongen av Apple TV+ älskade komediserie Ted Lasso. Men inte av den anledningen många nu tror. I det här fallet rör det sig om en karaktär som bygger på honom.

Zlatan Ibrahimovic i ny filmroll?
Zlatan som Antivirus. Foto: Noble Entertainment.

Zlatan Ibrahimovic i ny filmroll? Inte så långt vi kan se

Nej, Zlatan har ingen roll i Ted Lasso säsong 3. Däremot är det tydligt att en ny karaktär vid namn Zava bygger på honom. I serien, som handlar om den fiktiva underdog-klubben AFC Richmond i Premier League, övertalas den stora stjärnan Zava att spela för en kämpande förening snarare än en gigant som Chelsea. Skådespelaren Maximilian Osinki som spelar Zava har själv bekräftat att karaktären bygger på Zlatan.

– Jag läste hans bok Jag är Zlatan, såg dokumentärer, och jag beundrar honom så mycket mer nu för sättet han växte upp, vad folk sa om honom och hur han bär upp sig själv, säger Osinki om svensken till USA Today

 

Zlatan Ibrahimovic i ny filmroll?
Zava i "Ted Lasso". Foto: Apple TV+.

 

Det är inte första gången som skaparna bakom Ted Lasso låter sig inspireras av verkliga profiler. Hetlevrade karaktären Roy Kent är starkt influerad av den verklige fotbollslegenden Roy KeaneZlatan har inte kommenterat seriens nya karaktär. 

Vidare när det kommer till nya filmroller för Zlatan Ibrahimovic finns det inget att rapportera om. I skrivande stund har han inga bekräftade projekt på gång, vilket inte är konstigt då 41-åringen har fortsatt fullt fokus på fotbollskarriären.

Skulle det komma en till Asterix och Obelix-film är det fullt möjligt att vi får se mer av Zlatan som Antivirus.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL