Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Woody Harrelson klar för Ruben Östlunds Triangle of Sadness

Woody Harrelson klar för Ruben Östlunds Triangle of Sadness

Eric Diedrichs | Nyhet
08 juli 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
08 juli 2019

Stjärnan spelar marxistisk sjökapten.

Woody Harrelson i Apornas planet
Woody Harrelson i Apornas planet: Striden. Foto: 20th Century Fox.

I februari nästa år börjar inspelningen av Ruben Östlunds nya film, Triangle of Sadness. Nu är det också klart att en av huvudrollerna, den marxistiske sjökaptenen, görs av flerfaldigt Oscarsnominerade Woody Harrelson.

– Efter de enorma framgångarna med The Square har vi stora förhoppningar på Ruben Östlunds nya film. Att få med sig stjärnskådespelare som Woody Harrelson med sju Oscars- och Golden Globe-nomineringar på sin meritlista borgar för ett gott hantverk. Det ger också stjärnglans till Västra Götaland när filmen till stora delar spelas in i Trollhättan, säger Peter Possne, produktionschef för Film i Väst.

Woody Harrelson har medverkat som skådespelare i hundratalet filmer och TV-draman, bland dessa finner vi Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, som han Oscarsnominerades för, bowlingkomedin Kingpin, Oliver Stones trippiga actionfilm Natural Born Killers och unisont hyllade True Detective, som han också Golden Globe-nominerades för.

Ruben Östlund fortsätter nu sökandet efter ytterligare skådespelare. Han har varit i Berlin, Paris, London, New York och Los Angeles och träffat fler än hundra kandidater.

Triangle of Sadness är en komedi som tar avstamp i modevärldens finrum. Tillsammans med modellerna Carl och Yaya hamnar vi på en segellyxkryssare i Karibien. Där får vi träffa vår civilisations crème de la crème och en marxistisk sjökapten (Woody Harrelson). Med hjälp av en sjösjuke- och matförgiftningsepidemi förvandlas seglatsen till en mardrömsmetafor för slutet på den västerländska civilisationen. I efterdyningarna blir ett antal av passagerarna uppspolade på en öde ö. I kampen om överlevnad vänds hierarkierna och en filippinsk, medelålders städerska hamnar i topp.

I februari börjar inspelningen av Triangle of Sadness. Första delen utspelas i modevärlden, och de scenerna spelas in i Film i Västs Studio Fares i Trollhättan. Även interiörscenerna på skeppet spelas in i studion. Där byggs en särskild ställning så hela bygget kan gunga, för att simulera hög sjögång.

Triangle of Sadness får en mycket stor budget på hela 10 miljoner Euro.

Vad tror du om en Ruben Östlund-film med självaste Woody Harrelson?