Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Willow 2 kan vara på gång

Willow 2 kan vara på gång

David Lindahl | Nyhet
15 maj 2018
David Lindahl | Nyhet
15 maj 2018

Ron Howard har diskuterat möjligheterna kring en uppföljare.

Warwick Davies i Willow.
Warwick Davies i Willow. Foto: Metro-Goldwyn-Mayer

Ron Howards numera kultklassiker Willow från 1988 kan få en uppföljare. Regissören talade nyligen ut om planerna på att försöka fortsätta äventyret om barnet Elora Danan.

Willow var från början en idé som George Lucas kläckte redan på 70-talet. Han frågade Ron Howard om han ville regissera och 1988 släpptes den numera kultförklarade fantasyfilmen. Nu rapporterar Comicbook att Ron Howard nyligen talade ut om möjligheterna till en uppföljare.

I ett fantasiland styrt av en ondskefull drottning hör hos en profetia om att ett lite flickebarn kommer bli regentens nedgång. För att förhindra detta fängslar drottningen alla gravida kvinnor. Men när babyn Elora Danan föds göms den för drottningen och mamman offrar sitt liv för att hon ska få överleva. Elora Danan hamnar hos de kortväxta folket Nelwyn och ges där till den snälle bonden Willow Ufgood som får i uppdrag att lämna tillbaka flickan. Men vägen är lång och faror lurar överallt.

Willow gjorde en stjärna av kortväxte Warwick Davis som spelade huvudrollen. I andra roller syntes Val Kilmer, Joanne Whalley och Jean Marsh. I samband med en intervju i Cannes med Comicbook om hans kommande film Solo: A Star Wars Story, sade Ron Howard såhär om en potentiell uppföljare:

"Jag vill inte avslöja för mycket men det diskuteras om Willow. Vi skulle inte kalla den Willow 2, jag tror snarare att fokus ska ligga på Elora Danan, men Willow ska självklart spela en stor roll. Jag tänkte mycket på Willow när jag gjorde Solo eftersom det är vissa scener, speciellt kring Madmartigan som var lik en karaktär med samma skryt och övermod. Också humorn kring delar av actionscenerna i Willow var något som inspirerade mig i Solo."

Några bestämda planer finns dock inte i nuläget men med tanke på att Willow var en framgång redan 1988 är det inte otroligt att detta blir av.

Skulle du vilja se en uppföljare till Willow?