William Shatner utser bästa Star Trek-filmen: “En historia om förlusterna“

William Shatner utser den bästa Star Trek-filmen: “En historia om förlusterna“

Eric Diedrichs
15 januari 2024 kl. 08:01

Om kaptenen själv får välja

I en ny säsong av "The UnXplained" – som sänds varje måndag klockan 20.00 på History Channel – fortsätter 92-åriga William Shatner att undersöka livets mysterier. I en intervju med Filmtopp delar han med sig av sina tankar om utomjordiskt liv, blir emotionell över jordens nuvarande tillstånd och väljer sin favoritfilm från Star Trek.

William Shatner, 92, skrev in sig i kulturhistorien med rollen som kapten Kirk i Star Trek. Under sin långa karriär, som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1951 när han gjorde sin första roll – då som statist – i The Butler's Night Off. Med över 250 roller på sitt CV är han nu aktuell med en ny säsong av The UnXplained i vilken han diskuterar och undersöker världens stora mysterier.

I en intervju med Filmtopp – genomförd av Shaunna Murphy – berättar William Shatner vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen samtidigt som han ger sin insiktsfulla blick på flera av livets gåtor.

För drygt två år sedan blev han den äldste personen någonsin att skickas ut i rymden, 91 år gammal. Men reaktionen var kanske inte vad man först hade kunnat tro. Han blir direkt emotionell när han berättar om det – bekymrad över vad som händer med vår planet.

William Shatner
William Shatner under intervjun med FIlmtopp. Foto: Filmtopp Int.

WIlliam Shatner utser den bästa Star Trek-filmen

Han berättar också vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen av The UnXplained och väljer ut vilken han tycker är den bästa Star Trek-filmen och förklarar varför.

FILMTOPP: De flesta filmkritikerna och alla Trekkies håller fortfarande Star Trek II: Khans vrede som den bästa Star Trek-filmen. Varför tror du att det är fallet och håller du med?

– Jag håller nog med. Det är en historia om våra karaktärer. Det är en historia om mänskligheten, förlusterna. Dessa karaktärer, kapten Kirk och kompani, har sin egen berättelse som de som följer TV-serien ger liv till. Så om du ser dessa karaktärers liv blir berörda i ett drama så blir det en del av den personens mystik. Kapten Kirk fick mycket att göra i den filmen och jag tror att många älskar karaktären och den berättelsen, säger WIlliam Shatner till Filmtopp.

Här kan du se var du kan streama Star Trek II: Khans Vrede och ta del av William Shatners egen favoritfilm i den ikoniska Star Trek-sagan.

Ta del av hela intervjun i sin helhet här nedan:

"The UnXplained" sänds måndagar kl. 20:00 på History Channel. Missa inte!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL