Willem Dafoe fick Emma Stone att slå honom 20 gånger

Willem Dafoe fick Emma Stone att slå honom 20 gånger

Eyla Runsten
03 mars 2023 kl. 10:03

Yorgos Lanthimos: "Det är det du vill se från skådespelare"

Skådespelaren Willem Dafoe fick "La La Land"-stjärnan Emma Stone att slå honom över 20 gånger för en scen under inspelningen av Yorgos Lanthimos kommande film "And".

Willem Dafoe har varit med i många klassiker, nu arbetar han på The Favourite-regissören Yorgos Lanthimos nya film And tillsammans med Emma Stone. Lanthimos berättar att Dafoe kom till inspelningen även de dagar som han inte skulle vara med och filma.

Exempelvis spelade Stone in en scen där hon skulle slå sin motspelare i ansiktet, medan denne är utanför bild. För att scenen skulle bli mer trovärdig så övertalade Dafoe att hon skulle slå honom i ansiktet – på riktigt – 20 gånger. Och detta trots att han alltså inte ens syns i kameran.

– Det är det du vill se från skådespelare, att de vill vara med i processen på något sätt, berättar Lanthimos för New York Times.

"En spirituell grej

Emma Stone berättade även att Dafoe är motsatsen till de skådespelare som hon har jobbat med tidigare. Hon säger samtidigt att de som har varit med i branschen länge har gått från att tänka "jag" till "vi", och Willem Dafoe är en av dem.

– När du väl börjar jobba med det här, så ser du det som ett sätt att överleva på. Efter det blir det mer som en spirituell grej och du hittar en koppling med allt, berättar Dafoe.

Det är ännu oklart om vad filmen handlar om och när filmen har premiär.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL