Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Will Smith avslöjar hur Steven Spielberg övertalade honom att göra Men in Black

Will Smith avslöjar hur Steven Spielberg övertalade honom att göra Men in Black

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 augusti 2023

Ibland krävs det drastiska metoder – även för "Mr. Hollywood"

I en ny intervju avslöjar Will Smith hur Steven Spielberg lyckades övertala honom att vara med i "Men in Black". Allt som krävdes var en helikopter och lite kolsyrad lemonad.

Barry Sonnerfields klassiker Men in Black (1997) är vida ansedd att vara en av de bättre actionkomedierna i sci-fi-genren. I filmen, som producerades av ingen mindre än Steven Spielberg, ser vi Will Smith och Tommy Lee Jones som två agenter på jakt efter en jättelik kackerlacksliknande utomjording förklädd till människa. Utomjordingen spelas i sin tur av Vincent D'Onofrio, som gör en av sina mest älskade rolltolkningar.

Tommy Lee Jones och Will Smith i Men in Black
Will Smith och Tommy Lee Jones  i Men in Black. Foto: Sony Pictures

Vill inte göra Men in Black

I Kevin Harts podcast Hart to Heart Show berättar nu Will Smith hur det gick till när han accepterade att spela agenten "J" i kultklassikern. Även om hans dåvarande manager James Lassister ville att Smith skulle ta rollen så var stjärnan inte övertygad:

– Det var JL som valde de 10 filmerna som jag gjorde under toppen av min karriär. Han hade ett öga för det. Jag vill inte göra Jakten på lycka (2006). Jag ville inte göra Ali (2001). Och JL valde Men in Black. Jag förstod ändå Men in Black lite grann, men jag vill inte göra den.

Anledningen till att Will Smith först inte ville göra filmen var att han precis filmat klart Independence Day (1996) och "ville inte göra två alienfilmer i rad".

Men in Black
Foto: Sony Pictures

Will Smith avslöjar hur Steven Spielberg övertalade honom att göra Men in Black

För att säkra 90-talets kanske hetaste stjärna till sin film, valde Steven Spielberg att slå på stora trumman.

– Steven Spielberg skickade en helikopter efter mig. Jag var i New York. För att prata med mig… Den landade vid hans hus och han hade mig vid "hello". Det var också första gången jag drack kolsyrad lemonad. Man säger inte nej till det.

– Han sa det absolut kyligaste. Han sa "Berätta för mig varför du inte vill göra min film?" Och han var producent… och han punktade upp allt, punkt, punkt, punkt. Om han hade fortsatt att han sagt "Du vet att jag gjorde Hajen (1975) eller hur? Du vet att jag gjorde E.T. (1982)"

Will Smith spelade sedan "J" i tre stycken Men in Black-filmer. Tryck på titlarna för att se var de går att streama: Men in Black, Man in Black II, Men in Black 3.

NÄSTA ARTIKEL