Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Allt vi vet hittills om Westworld säsong 2

Sebastian Håkansson | Nyhet
17 oktober 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
17 oktober 2017

Här kommer senaste nytt om vad vi vet kring "Westworld" säsong 2

Westworld säsong 2
Många ser fram emot fortsättningen. Foto HBO.

Svensken Tarik Saleh skall regissera ett avsnitt av HBO-serien Westworld, vars andra säsong just nu spelas in i södra Kalifornien, skriver Aftonbladet. Serien har eller ska även spelas in i Utha.

Saleh är högaktuell med biofilmen The Nile Hilton incident med Fares Fares i huvudrollen. Filmen har mottagit fin kritik, men Filmtopp tyckte annat i sin recension. Nämnde Fares Fares kommer även att spela en roll i säsong 2 av Westworld och han får fint sällskap av Gustaf Skarsgård. I skrivandes stund vet vi inte mycket om deras roller, men enligt Imdb heter deras karaktärer Antoine Costa (Fares) &  Karl Strand (Skarsgård).

Kort om handlingen i Westworld:

TV-serien beskrivs som "en mörk odyssé om uppkomsten av artificiellt medvetande och syndens framtid. Den berättar historien om en futuristisk, västern-tematisk nöjespark vid namn Westworld, som befolkas av androider benämnda "värdar". Nöjesparken är skapad för människor, benämnda "nykomlingar" eller "gäster", som betalar dyrt för att gå in i nöjesparken. Där kan de göra vad som helst, utan fruktan för hämnd från "värdarna". Källa Wiki.

Den första säsongen av HBO:s Westworld mottogs väl och serien fick hela 22 nomineringar på årets upplaga av Emmygalan. Dock vann serien inga av de mer prestigefyllda kategorierna, men var en av de mest streamade produktionerna hos HBO Nordic under förra året. Den Sci-fi/Western-insperade serien bygger på en film från 1973.

Spana in teaser trailern för Westworld säsong 2

Som vi kunde se i trailern vet vi att flera av skådespelarna från säsong 1 återvänder i sina roller. Exempelvis Ed Harries, Jeffrey Wright, Thandie Newton och Evan Rachel Wood. Däremot kunde vi inte skymta Anthony Hopkins, som spelar Dr. Robert Ford. Efter hur säsong 1 slutade spekulerats det vilt bland fans om han kommer att vara med.

Det har även spekulerats kring när Westworld säsong 2 exakt kommer och i juli bekräftade HBO att någon gång våren 2018 kan vi bänkas oss på nytt. Kan du inte hålla dig tills dess har vi sammanställt en kul lista med det bästa på HBO Nordic. Kanske hittar du någon ny film eller serien att följa tills Westworld säsong 2 har premiär?