Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Wes Andersons Isle of Dogs hyllas på Filmfestivalen i Berlin

Wes Andersons Isle of Dogs hyllas på Filmfestivalen i Berlin

David Lindahl | Nyhet
18 februari 2018
David Lindahl | Nyhet
18 februari 2018

Wes Andersons Isle of Dogs öppnade Filmfestivalen i Berlin till bra kritik.

Wes Andersons Isle of Dogs.
Foto: Fox Searchlight Pictures.

Isle of Dogs är Wes Andersons nya stop-motion-film som för några dagar sedan öppnade Filmfestivalen i Berlin till ett varmt mottagande. Den första kritiken till filmen har varit god och flera stora tidningar som till exempel Variety har varit positivt inställda.

I ett framtida dystopiskt Japan har hundar förvisats till en ö av sopor på grund av smitta. Fem lokala hundar Chief, Rex, Boss, Duke, och King är trötta på sin isolerade tillvaro och beslutar sig för att hjälpa pojken Atari Kobayashi som kraschlandar på ön i sitt flygplan. Han är på jakt efter sin egen hund som har försvunnit.

Wes Anderson fortsätter att locka till sig stora namn och Isle of Dogs kan vara hans mest imponerande rollista hittills. Bryan Cranston, Edward Norton, Scarlett Johansson, Bill Murray, Liev Schreiber, Jeff Goldblum, Greta Gerwig, Tilda Swinton, F. Murray Abraham, Kunichi Nomura, Frances McDormand, Yoko Ono, Harvey Keitel och Ken Watanabe är några av de tunga medverkande namnen.

Den fjärde maj rullar Isle of Dogs in på biograferna i Sverige. Är du mer intresserad av att lära dig mer om Wes Anderson kan du här läsa om vilka som vi tycker är hans bästa filmer.

Kommer du att gå och se Wes Andersons film Isle of Dogs i maj?