Premiär för Familjen Addams-serien Wednesday

Wednesday-stjärnan Jenna Ortega i Beetlejuice 2

Filmtopp
10 mars 2023 kl. 07:03

Ser ut att ta över Winona Ryders roll

Jenna Ortega sägs vara nära att landa rollen som Lydia Deetz i Tim Burtons "Beetlejuice 2", uppföljaren där vi återser Michael Keaton i huvudrollen.

Det har länge varit på tal om en ny Beetlejuice-film, men först på senare tid har projektet börjat röra på sig med klipp i stegen. Det är redan klart att Michael Keaton gör comeback som anden Beetlejuice, och i dag rapporterar Variety att vi kan förvänta oss att se Jenna Ortega i rollen som dottern Lydia Deetz. 

Tim Burton och Jenna Ortega har nyligen jobbat med varandra på Netflix-serien Wednesday som blev en av fjolårets största succéer på streamingtjänsten. Om allting går i lås kommer alltså Beetlejuice 2 att bli deras nästa gemensamma projekt. Enligt Variety är skådespelaren på god väg mot en av de bärande rollerna som i originalet spelades av Winona Ryder.  

Wednesday-stjärnan Jenna Ortega i Beetlejuice 2
Winona Ryder i "Beetlejuice" (1988). Foto: Warner Bros.

Beetlejuice 2 har varit på gång i tio år

I den första filmen, som hade premiär 1988, följer vi det unga paret Adam och Barbara som dör i en bilolycka och blir fast i sitt hus som spöken. De försöker sedan att skrämma bort den nya familjen som har flyttat in i huset, men när deras försök misslyckas vänder de sig till en excentrisk och kaotisk ande vid namn Beetlejuice för hjälp. I uppföljaren återvänder titelkaraktären för att ta sig an ett nytt jobb. 

Beetlejuice 2 har nu varit på gång sedan 2013 när Michael Keaton bekräftade att han och Tim Burton diskuterade saken. Den utvecklades då hos Warner Bros. innan Brad Pitts produktionsbolag Plan B tog över arbetet i februari 2022.

I dag är det premiär för den nya Scream-filmen där Jenna Ortega är med. 

NÄSTA ARTIKEL