War for the Planet of the Apes (2017)

War for the Planet of the Apes (2017)

Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 14:57 | Publicerad 20 maj 2015 kl. 11:29

dawn-of-the-planet-of-the-apes

Hur många filmer har det egentligen gjorts i Planet of the Apes-franchisen? Med originalfilmerna och Tim Burtons version är svaret åtta. Nu är nummer nio på väg.

I de nyinspelade filmerna med apan Caesar i handlingens centrum har det hittills gjorts två filmer, men nu är det klart att en tredje film kommer att spelas in. Filmens titel blir War for the Planet of the Apes, rapporterar Collider.

Matt Reeves som gjorde den senaste filmen i serien, Dawn of the Planet of the Apes, sa såhär till webbtidningen Collider angående det öppna slutet i förra filmen:

– Jag tyckte att vi skulle avsluta på ett mera öppet sätt eftersom jag vet att vi kommer fundera ut vad nästa historia ska bli. Jag vill inte begränsa våra möjligheter, jag vill öppna upp dem."

Vad som kommer bli huvudtemat i War for the Planet of the Apes är kanske inte det svåraste att lista ut. Reeves som även denna gång kommer stå för regi, menar att handlingen kommer kretsa kring hur Caesars verkligen blir en inflytelserik figur i apornas historia, nästan som en ap-Moses.

Tredje filmen i serien verkar alltså handla om ett fullskaligt krig mellan apor och människor. Reeves sa såhär om hur Ceasars karaktär kommer att utvecklas från Dawn of the Planet of the Apes:

– Vad som verkligen var viktigt var att lämna  kvar tittaren med Ceasar känslomässigt, vilket är hur slutet blev i Dawn . Att veta att framtiden är på väg, men inte redan vara där. För det ögonblicket där i slutet är verkligen om det som just hänt. Det kunde ha varit apornas och människornas planet, och avskedet mellan Ceasar och Malcolm var väldigt känslosamt för mig, och jag ville inte att något skulle distrahera från det och göra slutet till något annat.

War for the Planet of the Apes väntas få biopremiär den 14:e juli år 2017.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL