Walt Disneys Mulan har officiellt påbörjats

Walt Disneys Mulan har officiellt påbörjats

Uppdaterad 04 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 17 augusti 2018 kl. 10:08
ANNONS
ANNONS

Disney påbörjar livactionfilmatiseringen av Mulan.

Du kanske känner till att Disney Pictures jobbar på att göra livactionfilmer av sina mer populära klassiker, som "Djungelboken", "Askungen" och "Skönheten & Odjuret". Nu har bolaget påbörjat inspelningen av sin nya version av "Mulan".

Disney Pictures har officiellt påbörjat produktionen av liveactionfilmen Mulan, som först släpptes som en animerad version av bolaget 1998. Inspelningarna kommer att ske i Nya Zeeland och Kina.

Mulan handlarom en ung och orädd kinesisk tjej som klär ut sig till man för att ta sin faders plats i ett krig mot mongolerna.  Kejsaren i Kina beordrar nämligen att en man i varje hushåll måste skickas för att beskydda landet mot sin krigslystna fiende.

Mulan spelas av Crystal Liu Yifei och i andra roller ser vi Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Utkarsh Ambudkr, Ron Yuan, Tzi Ma, Rosalind Chao, Cheng Pei-Pei, Nelson Lee, Chum Eheleola, Gong Li och slutligen Jet Li.

Niki Caro regisserar filmen som baseras på Rick Jaffas och Amanda Silvers manus. Mulan blir troligen den dyraste filmen som någonsin har regisserats av en kvinna, läs mer här.

Den senaste bilden ser du här:

Crystal Liu som Mulan. Foto: Disney

Mulan förväntas ha premiär den 27 mars 2020 i USA, när premiären kommer bli i Sverige vet vi inte än.

Är du sugen på fler liveactionfilmer av Disney?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL