Vinnaren av Superstars 2023: “Jag har verkligen kämpat”

Vinnaren av Superstars 2023: “Jag har verkligen kämpat”

08 maj 2023 kl. 21:00

Jämn kamp när säsongens vinnare ska koras

Nu har det blivit dags för final i “Superstars” 2023 på discovery+. Det blir en självklar seger i stjärnjakten och en riktig rysare i duellen om vem som tar den andra finalplatsen. Det hela avgörs till slut i finalen där vinnaren av “Superstars” 2023 utses.

OBS! Artikeln innehåller spoilers om vad som sker i dagens (8/5) avsnitt av Superstars 2023!

Superstars 2023 final
Foto: discovery+.

Dags för klassiska stjärnjakten

Veckans finalavsnitt av Superstars 2023 på discover+ inleds med den klassiska tävlingen "stjärnjakten" där den som vinner tar sig direkt till final. De som det står emellan är Kennet Andersson, Frida Hansdotter och Michel Tornéus. De ska samla på sig de stjärnor de saknar för att komma upp i tio till antalet och sedan kasta tre av dem på ett bord. Kennet gör det snabbast och vinner.

– Det jag tänker på mest nu är att jag slipper den här duellen, inte så mycket på finalen. För jag är så trött nu, säger Kennet

Frida kommer tvåa i stjärnjakten och vinner därmed en fördel i den kommande duellen mot Michel som blir sist. Vad fördelen är får de reda på när det är dags att duellera och det enda de får veta är att det kommer att avgöras i övningen plankan. 

Superstars 2023 final
Foto: discovery+.

Frida Hansdotter tar revansch

I duellen ska deltagarna stå vända mot varandra i plankan och ha fem stycken pinnar mellan sig i olika färger. När de hör en färg ska de så snabbt som möjligt greppa tag i den pinnen och på så sätt vinna omgången. Det är först till sju som gäller och Fridas fördel är att hon startar duellen med ett poäng. Hon vinner med 4-3 efter en riktigt jämn kamp och därmed är Michel ute ur tävlingen.

– Det viktigaste för mig när jag kom hit var att känna hur det kändes att hamna i ett pressat läge igen och inte låta resultaten påverka hur jag värderar mig själv, vem jag är och hur mycket jag är värd. Och det tycker jag inte det har gjort. Ingen final, men det känns helt okej, säger Michel

De båda pratar om när de var med i programmet Mästarnas MästareSVT år 2020. De möttes då i finalen och Michel vann hela programmet, så nu blev det Fridas tur att ta revansch. Det står då klart att det är hon som möter Kennet i den stora finalen. 

Superstars 2023
Foto: Discovery+

Vinnaren av “Superstars” 2023 

Finalen avgörs i två stycken grenar. I den första, balans-vipp-bräda, ska deltagarna ha ena foten på en bräda med klossar staplade på andra sidan och balansera klossarna. Den som vinner den första delen får en fördel till den andra grenen, Superstars-klassikern "Hercules hold", där de ska hålla upp tunga lådor genom att hålla i ringar med armarna utsträckta. Fördelen är att få starta trettio sekunder efter sin motståndare. Det är Frida som vinner första grenen och får fördelen, och till slut är det också hon som står som den slutgiltiga vinnaren. 

– Det känns helt fantastiskt! Först bara att få vara med i Superstars och få dela det här med de andra deltagarna och sen att gå hela vägen så man får lyfta den här bucklan. Jag har verkligen kämpat, säger Frida

Alla de övriga deltagarna kommer in för att fira och sprutar champagne. Programledaren Jessica Almenäs avslutar med att konstatera att det varit den tuffaste och jämnaste säsongen i programmets historia. 

I nästkommande avsnitt av “Superstars” på discovery+ sitter alla deltagarna ner tillsammans och blickar tillbaka på sin tid i programmet. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL