Vilken jävla cirkus- Bergström gör komedi igen

"Vilken jävla cirkus"- Bergström gör komedi igen

Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 16:12 | Publicerad 18 februari 2017 kl. 15:01

Helena Bergströms senaste film, En underbar jävla jul, var den mest sedda svenska filmen på biograferna 2015. Nu står det klart att regissören nästa uppdrag återigen blir en komedi, Vilken jävla cirkus.

Jag vill bjuda på en hisnande kärlekshistoria som berör, griper tag och underhåller biopubliken. Filmen ska skildra kontraster mellan det strama, strukturerade livet och ett liv i smått kaos men med ett överflöd av vänskap och kärlek. Att våga släppa taget för att så småningom vinna allt, det summerar hopp och kärlek för mig”, säger Helena Bergström, regissör

I rollerna återfinns bland andra Molly Nutley (Saknad), Gustav Lindh (Springfloden), Evin Ahmad (Blå ögon), Aliette Opheim (Svartsjön), Johan Widerberg (En man som heter Ove), Tomas von Brömssen (Känn ingen sorg) och Vanna Rosenberg (Hur många kramar finns det i världen).

Om Vilken jävla cirkus handling:

Hugo (Gustav Lindh) har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes (Evin Ahmad). Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo faller handlöst mot marken, svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe – i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall (Tomas von Brömssen). En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen. En kock (Vanna Rosenberg) som inte kan laga mat, en clown (Johan Widerberg) som är mer arg än glad och… vackra, mystiska Anna (Molly Nutley). Vem är hon? Vad är det för hemlighet hon döljer? Långsamt öppnas dörren till ett nytt och annorlunda liv. Men vågar Hugo ta steget?

Förutom regi står Bergström även för filmens manus. Vilken jävla cirkus förväntas ha biopremiär under hösten 2017.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL