Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Vikingarna är tillbaka i december

Vikingarna är tillbaka i december

Sebastian Håkansson | Nyhet
05 november 2016
Sebastian Håkansson | Nyhet
05 november 2016
vikings-4
Foto: HBO

Dramaserien Vikings, fylld med tragedier, hämnd och ond bråd död, är tillbaka den 1 december på HBO Nordic.

Efter att ha besegrats i en monumental strid i Paris mot sin bror Rollo, (Clive Standen) försvann Ragnar efter sin förödmjukande förlust. I mittsäsongsavslutningen gjorde så Vikings ett tidshopp och förflyttar handlingen framåt i tiden och i våra karaktärers liv.

När nu andra delen drar igång, utlöser Ragnars återkomst till Kattegatt en kedja av händelser som ingen - utom Siaren – kunnat föreställa sig. Han kommer oväntat hem för att se vad det blivit av hans söner och för att ta hand om ouppklarade affärer i Wessex med kung Egbert (Linus Roache). Samtidigt planerar Lagertha (Katheryn Winnick) sitt eget maktspel i Kattegatt och Björn (Alexander Ludwig) förbereder sig för att förverkliga sin dröm; att utforska Medelhavet i en elegant ny båt, byggd för honom av Floki (Gustaf Skarsgård).

I våras introducerades ett antal nya karaktärer i serien  Peter Franzén som kung Harald Hårfagre, Jasper Pääkkönen som Halfdan Svarte och Dianne Doan som Yidu. I höst kommer vi att få bekanta oss med några nya, nordiska skådespelare; Ragnars vuxna söner Hvitserk, Ivar och Sigurd, spelas av Marco Islø, Alex Høgh Andersen och David Lindström, vi ser Josefin Asplund som Astrid, Lagerthas kvinnliga älskarinna, och Ida Marie Nielsen som Margrethe.

Dessutom har inspelningen av den femte säsongen av Vikings just påbörjats i Irland, nu med den Golden Globe-belönade Jonathan Rhys Myers (The Tudors) som nyansluten till den rollistan.

 

 

NÄSTA ARTIKEL