Viaplays dokumentärserie om Ace of Base beskrivs som ”opolerad”

Viaplays dokumentärserie om Ace of Base beskrivs som ”opolerad”

Axel Diedrichs
21 november 2023 kl. 10:11

"Vi har kämpat, missat, älskat och förlåtit"

"All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base" är titeln på Viaplays dokumentärserie om den svenska popgrubben som slog igenom på 90-talet.

I ett pressmeddelande som vi har fått ta del av går Viaplay ut med deras nya dokumentärserie All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base som består av sammanlagt tre delar. Dokumentären täcke en "fascinerande historia där storslagna popdrömmar, listettor och pengar krockar med skoningslösa motgångar, prestationsångest och krossade vänskapsrelationer". 

– Det är verkligen en opolerad dokumentärserie om Ace of Base med unikt material från 90-talet och en djup, autentisk och ärlig insyn i vår resa genom både med- och motgångar, säger gruppens sångare och låtskrivare Ulf Ekberg

Ace of Base är Sveriges tredje största popexport efter Abba och Roxette. Men bakom framgångarna döljer sig också ett djupt och i många avseenden okänt mörker. Genom unikt och privat videomaterial som tagits av bland andra Ulf Ekberg under de mest turbulenta åren, får vi följa hur de fyra vännerna från Göteborg tacklade kändisskapets med- och motgångar.

– Några bitar gör ont att se, andra gläder mig. Som verkligheten själv ungefär. Vi har kämpat, missat, älskat och förlåtit. Vi har gjort en världskarriär och i den åkt till månen och tillbaka, säger Jenny Berggren, även hon sångare i gruppen.

Dokumentären om Ace of Base släpps på Viaplay nästa år

Viaplays innehållschef Joakim Franke beskriver teamet som otroligt stolt över att få ge tittarna en fängslande dokumentär om det band som bröt ny mark för svenska pop. Dokumentärserien i tre delar om Ace of Base släpps nästa år på Viaplay.

All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base är producerad av Nexiko. För regi står Jens von Reis och producent är Daniel Andreasson. Exekutiv producent på Viaplay Group är Johan Wennberg.

Dokumentären som kommer i tre avsnitt har premiär på Viaplay någon gång nästa år.

NÄSTA ARTIKEL