Viaplays succéserie Heder förlängs med en andra säsong

Viaplays succéserie Heder förlängs med en andra säsong

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 13:02 | Publicerad 17 oktober 2019 kl. 14:00
Eva Röse, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Alexandra Rapaport i "Heder".
Eva Röse, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Alexandra Rapaport i "Heder". Foto: Viaplay

PRESSMEDDELANDE. Viaplays originalserie Heder med Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius är en tittarsuccé på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay och har nypremiär på TV3 ikväll. Nu är det klart att thrillerserien förnyas med en andra säsong. Inspelningarna börjar våren 2020 med beräknad premiär 2021.

Nordic Entertainment Groups storsatsning Heder slog rekord sin premiärhelg på Viaplay med det högsta tittandet någonsin för en originalserie på Viaplay i Norden. Och det höga tittandet höll sig stadigt genom alla veckor och säsongsavslutningen på Viaplay i fredags. I kväll kl 21.00 har Heder premiär på TV3.

Nu är det klart att den hyllade thrillerserien förlängs med en andra säsong. Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Anja Lundqvist och Eva Röse återvänder i huvudrollerna på advokatbyrån Heder.

- Våra tittare är fantastiska. Det var för dem vi gjorde Heder, en serie vi själva vill se. Vi är så galet glada över all positiv respons sedan premiären och det förtroende vi fått med Heder. Nu fortsätter vi - framåt - och längtar efter att få köra igång med andra säsongen, säger Julia Dufvenius.

Inspelningarna av säsong två av Heder påbörjas i vår med beräknad premiär 2021 på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Första säsongen slutade minst sagt dramatiskt och trådarna följs upp i andra säsongen. Det övergripande temat är systerskap mellan de fyra kvinnorna, som delar en mörk hemlighet vilket orsakat sprickor mellan dem och leder till djupare klyftor. Tillsammans kämpar de också för att återfå sin heder då de både som advokater och privatpersoner brottas med sin skuld och hittar olika vägar ut ur den.

- Vi är otroligt stolta över Heder som verkligen omfamnats av tittarna och har ett viktigt budskap som gjort avtryck. Med stor spänning och starka kvinnoporträtt har Heder också breddat Viaplays publik. Vi är givetvis väldigt glada över att kunna berätta att en andra säsong kommer att ta vid efter första säsongens minst sagt dramatiska slut, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group.

Idén till Heder kommer ursprungligen från Sofia Helin som utvecklats av Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius. I säsong två kommer även Eva Röse att kliva in som exekutiv producent tillsammans med de andra tre huvudrollsinnehavarna. Heder produceras av Bigster med Birgitta Wännström (Maria Wern, Gåsmamman) som producent och distribueras internationellt av Eccho Rights.

– Vi är evigt tacksamma över förtroendet att förverkliga ytterligare en säsong av Heder. NENT Group har varit en förutsättning i vår ambition att med hjälp av spänning lyfta det kvinnliga berättarperspektivet. Vi upplever att vi brutit ny mark tillsammans. Tack för det! Bigster och Team Heder är ödmjuka inför publikframgångarna och tar oss an kommande säsong med stor lust, säger Calle Jansson, CEO på Bigster.

För mer läsning, se vår intervjuer med Alexandra Rapaport och

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL