Viaplay presenterar serie med Tuva Novotny: "En väldigt relaterbar historia"

Viaplay presenterar serie med Tuva Novotny: "En väldigt relaterbar historia"

  • Viaplay
Filmtopp
13 april 2023 kl. 09:04

Nu drar inspelningen i gång i Stockholm och Köpenhamn

I dag presenterar Viaplay deras nya svensk-danska serie "Allt och Eva" med Tuva Novotny och Sissela Kyle i rollerna.

Allt och Eva är Viaplays nya svensk-danska dramakomediserie med Tuva Novotny, Joachim Fjelstrup och Sissela Kyle i huvudroller. Eva (Tuva Novotny) tror inte på kärleken, men när hon minst anar det möter hon den i Mads (Joachim Fjelstrup). Problemet är bara att hon redan är gravid, med hans barn, utan att han vet om det. Inspelningarna inleds nu under våren.

– Allt och Eva är högt och lågt, komedi och tragedi, och inte minst kaos och ordning, som livet självt, säger Tuva Novotny.

I Viaplays nya dramakomediserie Allt och Eva möter vi Eva (Tuva Novotny) som inte tror på kärlek. Hon har däremot bestämt sig för att skaffa barn på egen hand och åker till Köpenhamn för att få donerad sperma och väljer en öppen donator, Mads (Joachim Fjelstrup), som verkar perfekt. Men kvällen innan den stora insemineringen kan hon trots allt inte låta bli att tänka på om hon gjort rätt val av donator. Hon bestämmer sig för att med dold agenda söka upp honom. Han visar sig vara normal, snäll, trevlig och framför allt ingen psykopat. Eva åker nöjd hem till Stockholm igen, nu med ett litet embryo i magen. Precis enligt plan. Men Mads kan inte sluta tänka på Eva och har helt andra planer – utan att veta hennes hemlighet. Regissör och manusförfattare är Johanna Runevad.

Viaplay presenterar serie med Tuva Novotny: "En väldigt relaterbar historia"
Foto: Viaplay.

"En väldigt relaterbar historia"

Allt och Eva är högt och lågt, komedi och tragedi, och inte minst kaos och ordning, som livet självt. Jag älskar Johannas tonalitet och är otroligt glad för att få jobba med hennes underbara blandning av humor och svärta, i en väldigt relaterbar historia och karaktär om att livet inte alltid blir som man planerat, säger Tuva Novotny.

– Det här en väldigt annorlunda roll för mig men dramat sög verkligen in mig. Att serien är en hybrid mellan både Köpenhamn och Stockholm lockade mig verkligen. Danskar och svenskar är ena sidan väldigt lika varandra i hur vi tänker i mycket, men samtidigt kan vi se på världen på helt olika sätt i andra frågor. Det känns verkligen spännande att få vara med och gestalta när dessa två världar möts i den här serien, säger Joachim Fjelstrup.

Allt och Eva är en serie med humor, värme och sårbarhet men framför allt fokus kring livets alla olika relationer och de utmaningar som karaktärerna ställs inför. Mamma Inger (Sissela Kyle) vill ständigt vara nära Eva, något som inte kanske alltid är så uppskattat av alla parter i mor- och dotterrelationen.

– Jag spelar Inger, Evas mamma, en underbar rollfigur. Hennes dröm är att kunna säga - min dotter och jag är som systrar. Hon vill dela allt med Eva. Eva har inte samma bild av relationen. En mor som vill för mycket är lätt att känna igen sig i. Att spela mot Tuva och de andra i serien är helt enkelt toppen precis som Johannas manus och regi. Jag kanske låter överentusiastisk, det beror på att jag är det, säger Sissela Kyle.

Då har Allt och Eva premiär

Tuva Novotny (Annihilation, Eat Pray Love, Riket Exodus) och Sissela Kyle (Kronprinsen som försvann, Fröken Frimans krig, Enkelstöten) är två av landets främsta och mest hyllade skådespelare och de båda är mångfalt prisbelönta. Joachim Fjelstrup (Drömmaren - Karen Blixen blir till, Itsi Bitsi, The Stranger) är en dansk skådespelare som nominerades till priset som en av Europas främsta talanger av European Film Promotion 2015.

– Vi är oerhört stolta över att några av Skandinaviens främsta skådespelare är med i vår svensk-danska dramakomedi Allt och Eva. Manuset är fantastiskt där verkliga relationssituationer blandas med humor och skratt. Jag är övertygad om att våra tittare kommer att ta dessa härliga karaktärer till sina hjärtan och jag längtar tills den får premiär här hos oss på Viaplay, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group.

Allt och Eva spelas in under 2023 i Stockholm och Köpenhamn. Serien har premiär på Viaplay under 2024.

Regissör och manusförfattare är Johanna Runevad. Producent på Warner Bros. International Television Production Sverige är Sofie Palage (Älska mig, Harmonica, ORCA). Exekutiv producent på Viaplay Group är Oskar Arulf.

– Det har varit en jäkla pangstart på inspelningen, det är otroligt att vara i gång. Det är en sådan ynnest att få se sina karaktärer komma till liv, genom så begåvad, rolig och duktig ensemble och då tillsammans med världens bästa team. Tuvas och mitt samarbete har visat sig vara en match made in heaven. Jag njuter i hjärtat varje dag av att få vara på inspelning och ser så oerhört mycket fram emot att publiken ska få bjudas in i denna värld, säger Johanna Runevad, regissör och manusförfattare.

Fler skådespelare kommuniceras längre fram.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL