En match med – Viaplay gör serie av Richard Henrikssons populära podd

En match med – Viaplay gör serie av Richard Henrikssons populära podd

  • Viaplay
Filmtopp
22 juni 2023 kl. 11:00

"Det blir dramatiskt"

Den 16 juli är det premiär för nya serien ”En match med” på Viaplay. Inför sommarens FIFA Fotbolls-VM blickar programledaren Richard Henriksson och aktuella gäster tillbaka på fyra klassiska matcher från den svenska VM-historien.

Det nya Viaplayprogrammet är en uppdaterad version av Richard Henrikssons egen populära podcast ”Matchen” som han producerade under sin tid på Radiosporten.

– När jag kom överens med Viaplay så var det här formatet tidigt med i diskussionen. Utmaningen ligger i att ta ett ljudformat och göra det ännu häftigare om man adderar bild, säger Henriksson och fortsätter:

– När programmet börjar så startar också matchen, och historien drivs framåt med hjälp av kronologiska händelser. Det blir dramatiskt oavsett om du vet resultatet i den aktuella matchen eller ej.

Sammanlagt blir det fyra avsnitt som tar avstamp i VM 2003 då svenska damlandslaget fick sitt stora publika genombrott. Den första gästen blir Victoria Sandell (före detta Svensson) som tillsammans med Henriksson tar tittarna tillbaka till den dramatiska finalen mot Tyskland. Därefter följer Lotta Schelin (VM 2011), Lisa Dahlkvist (VM 2015) och Peter Gerhardsson (VM 2019).

Framkallar starka känslor

Programledaren har lagt ned mycket arbete på research för att kunna locka fram historierna ur gästerna.

– Men vid varje inspelning får jag helt plötsligt veta något jag inte visste, och uppleva den häftiga känslan när huvudpersonerna minns och hur det framkallar starka känslor.

Från den 16 juli kommer samtliga fyra avsnitt finnas tillgängliga på streamingtjänsten Viaplay. Mellan 16-19 juli sänds även ett avsnitt per kväll (19.00) på TV6.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL