Viaplay fortsätter växa – nytt samarbete i Nordamerika och Storbritannien. Pressbild: Viaplay.

Viaplay fortsätter växa – nytt samarbete i Nordamerika och Storbritannien

  • Viaplay
Filmtopp
20 april 2023 kl. 11:04

Ingår samarbete med Roku i USA, Kanada och Storbritannien

I ett pressmeddelande avslöjar Viaplay att de ingått ett samarbete med Roku, som innebär att Viaplay-innehåll kommer att lanseras på Rokus enheter i USA, Kanada och Storbritannien.

Viaplay Group och Roku har ingått ett flerårsavtal som gör streamingtjänsten Viaplay tillgänglig för prenumeration genom Rokus enheter i USA, Kanada och Storbritannien. Tittare i alla tre länder kan nu prenumerera på Viaplays kompletta lokala erbjudanden via Roku, som är USA och Kanadas främsta tv-streamingplattform mätt på antal streamade timmar (källa: Hypothesis Group, december 2022).

I december annonserade Viaplay Group och Roku ett avtal som adderade Viaplay till The Roku Channels Premium Subscriptions-utbud i USA.

Viaplay-utbudet i Nordamerika och Storbritannien

I USA och Kanada har Viaplay-abonnenter tillgång till över 1 500 timmar av hyllade serier och filmer, tillsammans med noga utvalt tredjepartsinnehåll. Viaplay är världens största producent av Nordic Noir – premiumdrama från Norden – och utbudet inkluderar förstklassiga kriminalthrillers, serier för unga vuxna, historiska draman, dokumentärer och mycket mer.

Viaplay-serier som finns tillgängliga i Nordamerika inkluderar det provocerande ungdomsdramat Threesome; den kritikerrosade biografin Drömmaren – Karen Blixen blir till med Connie Nielsen (Gladiator); och den gripande amerikansk-svenska kriminalserien Cell 8.

Viaplay-kunder i Storbritannien kan se framgångsrika titlar som det intensiva kriminaldramat Förhöret med Lars Mikkelsen (House of Cards); de hyllade danska serierna Vit sand och Badhotellet; och legendariska Bron; samt direktsänd sport som fotboll från UEFA EURO 2024 Qualifiers, LaLiga och Scottish Cup, United Rugby Championship och ishockey från NHL.

Vanda Rapti, Viaplay Group EVP och Chief Commercial Officer, North America & Viaplay Select:

– Detta flerårsavtal gör det ännu enklare för tittare på Viaplays tre nyaste marknader att prenumerera på vår unika tjänst. Roku har enastående räckvidd och varumärkeskännedom bland tittare. Lanseringen på Rokus enheter tar Viaplay direkt till ännu fler fans av högkvalitativt internationellt berättande – både de som älskar Nordic Noir och de som bara inte vet det ännu – och till sportsupportrar över hela Storbritannien.

Mary-Anne Taylor, Director International Content Distribution på Roku:

– Roku gör det enkelt för användare att hitta mångsidigt internationellt innehåll som Viaplays berömda Nordic Noir-draman, på en plattform med banbrytande sökfunktioner och funktionalitet. Detta nya partnerskap erbjuder det bästa från Norden till Roku-kunder i USA, Kanada och Storbritannien, och Viaplays attraktiva sportutbud till våra användare i Storbritannien.

Viaplay är tillgänglig som en direkt-till-konsument-app i 13 länder och stöds av ett brett utbud av enheter och plattformar, inklusive stora Smart TV-varumärken; iOS och Android-smarttelefoner och -surfplattor; Chromecast, Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV och Google TV; PC och Mac; och Roku-enheter. Viaplay Select, ett innehållskoncept för partnerplattformar, har lanserats på över 20 marknader.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL