Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Viaplay bekräftar Billy the Kid säsong 2: En otrolig berättelse

Viaplay bekräftar Billy the Kid säsong 2: "En otrolig berättelse"

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 juni 2023

Hyllade västerndramat får fortsättning

Nu bekräftar Viaplay att "Billy the Kid" säsong 2 är på väg till streamingtjänsten, med Tom Blyth tillbaka i rollen som västerns kanske mest mytomspunna laglösa profil.

I den andra säsongen av Billy the Kid får tittarna återigen se Tom Blyth (som även är aktuell med en ny Hunger Games-film) göra huvudrollen som västerns kanske mest mytomspunna laglöse Billy the Kid. Säsong två är likt första säsongen, skriven av skaparen Michael Hirst.

– Jag är entusiastisk över att fortsätta berättelsen om den legendariske Billy the Kid i en andra säsong, säger Michael Hirst.

Den episka och romantiska äventyrsserien, inspirerad av livet hos Amerikas mest ökände, Billy the Kid, fortsätter i säsong två. Billy (Tom Blyth) och hans allierade ställs mot hans äldsta vän Jesse Evans (Daniel Webber) och den ökända grupperingen i Santa Fe Ring. När skott avfyras eskalerar konflikten till det blodiga Lincoln County-kriget. Mitt i striden kommer Billy att kämpa för att behålla sin själ - och sin älskade Dulcinea (Nuria Vega).

Skaparen, författaren och exekutiva producenten Michael Hirst (Vikings, The Tudors, Elizabeth) ligger bakom den andra säsongen tillsammans med exekutiva producenterna Donald De Line (De Line Pictures), Darryl Frank och Justin Falvey (Amblin Television).

– Jag är entusiastisk över att fortsätta berättelsen om den legendariska fredlösa Billy the Kid i en andra säsong. Jag är särskilt exalterad över att den nya säsongen bygger på de ökända och blodiga händelserna under Lincoln County-kriget. Billys bedrifter och hans extraordinära djärvhet under kriget gjorde honom berömd först i Amerika och sedan över hela den västra världen. Det är en berättelse som är värd att berätta - dramatisk, oförglömlig, gripande och ikonisk. Och det kommer verkligen vara värt att titta på, säger Michael Hirst. 

Viaplay bekräftar Billy the Kid säsong 2: "En otrolig berättelse"
Tom Blyth i "Billy the Kid" säsong 2. Foto: Viaplay.

Billy the Kid säsong 2 har premiär på Viaplay 2024

Serien produceras av MGM+ Studios och Amazon Studios: Pan-English Scripted TV, i samarbete med Viaplay och MBC. Billy the Kid distribueras internationellt av Amazon & MGM Studios Distribution. Exekutiva producenter på Viaplay Group är Isabelle Hultén och Tomas Axelsson.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att kunna ge Viaplays tittare en andra säsong av detta episka västerndrama. Det är en otrolig berättelse som man verkligen blir hänförd av, och ingen berättar den bättre än Michael Hirst, säger Camilla Rydbacken, SVP Scripted Content Viaplay Group.

Den andra säsongen av "Billy the Kid" har premiär under 2024. Missa inte Filmtopps intervju med huvudrollsinnehavaren Tom Blyth

NÄSTA ARTIKEL