Vem är Elon Musk – ny dokumentärserie om techmiljardären på Viaplay

Vem är Elon Musk – ny dokumentärserie om techmiljardären på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
02 december 2022 kl. 10:12

Vem är Elon Musk, techmiljardären som grundade både Tesla och SpaceX?

"The Elon Musk Show" följer Musk från uppväxten i Sydafrika till hans liv idag som omstridd elbilsmiljardär. Dokumentärfilmarna har träffat familjemedlemmar, anställda och nära vänner, såväl som hans fiender, för att skapa bilden av hur Elon Musk blev världens rikaste person.

1995 befinner sig Silicon Valley i början av sin stora techboom. Den nördige unge sydafrikanen Elon Musk sover på golvet på sitt eget kontor, och tvättar kläderna på det lokala YMCA (KFUM), medan han kämpar för att få fart på sin karriär.

Det är här i San Francisco som Elon Musks framgångar tar fart på allvar, när han använder sin begåvning till att bygga och sälja ett bolag inom internetteknologi. Redan vid 28 års ålder blir han multimiljonär. Under den här perioden blir han också förälskad i den brittiska skådespelerskan Talulah Riley. Men just när han ska njuta av sina efterlängtade framgångar möter han sin första stora utmaning i livet.

En av världens kanske mest omdebatterade personer

Med hjälp av omfattande bildmaterial från Elon Musks liv går denna Viaplay-dokumentären på djupet i de avgörande ögonblicken i Musks karriär, från hans första tech-start-up till framväxten av Tesla och SpaceX.

– Elon Musk är en av världens kanske mest omdebatterade personer just nu, och det är perfekt tajming att vi har möjlighet att ge våra tittare den här nyproducerade dokumentärserien, där vi får en del av förklaringen till vem personen Elon Musk är och hur han blev så framgångsrik, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Viaplay Group.

Dokumentärserien spelades in strax innan Elon Musks övertagande av mikrobloggen Twitter.

The Elon Musk Show är en Viaplay Documentary i tre avsnitt som släpps samtidigt 5 januari på Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL