Thomas Stenström gör musik till serien Leva life

Thomas Stenström gör musik till serien Leva life

  • Viaplay
Filmtopp
10 mars 2023 kl. 13:03
ANNONS
ANNONS

"Jag fick se lite från serien och blev helt hooked på det"

I dag meddelar Viaplay att artisten Thomas Stenström skriver ledmotivet till deras kommande originalserie "Leva Life". Här berättar han om låten "Leva för alltid".

Thomas Stenström gör ledmotivet till Viaplay-serien Leva Life. Titellåten Leva för alltid är den populära artistens första låt till en dramaserie. Leva Life är en berättelse om 24-åriga Nora vars kompisgäng plötsligt ställs inför det ofattbara – att en av dem kanske inte kommer att leva så länge till. Skådespelaren Susanne Thorson gör sin regidebut och är en av skaparna medan prisbelönta Hanna Ardéhn spelar huvudrollen Nora. I övriga roller ses Tina Pour Davoy, Doreen Ndagire, Julia Lyskova, Robin Stegmar, Philip Oros och Emil Almén.

Thomas Stenström gör musik till serien Leva life
Foto: Viaplay.

Viaplays nya serie Leva Life handlar om 24-åriga Nora (Hanna Ardéhn) vars liv vänds upp och ner efter att ha fått en cancerdiagnos. Hon förlorar känslan av att hon kommer leva för alltid. Det är också titeln på ledmotivet av Grammisnominerade Thomas Stenström. Med Leva för alltid är det första gången i sin karriär som han gör musik till en dramaserie. Thomas Stenström är en av Sveriges mest älskade liveartister och fick sitt stora genombrott med låten Slå mig hårt i ansiktet. Sedan dess har han haft en rad stora hits såsom Gråter om du vill tillsammans med Miriam Bryant, Sista sommaren och Ser du månen där du är ikväll?.

Leva för alltid handlar om de korta stunderna när man känner sig odödlig. Jag fick se lite från serien och blev helt hooked på det, säger Thomas Stenström.

Susanne Thorson har verkat som skådespelare i många TV- och filmproduktioner genom åren och gör med Leva Life sin regidebut. Hon är väldigt glad över att det är just Thomas Stenström som gör seriens ledmotiv.

– Redan från början var Thomas Stenströms musik en stark referens för att beskriva tonen i Leva Life. Det är exploderar i bröstet-musik. Att han nu skapat ledmotivet till serien är verkligen något extra, det känns fantastiskt. Varje avsnitt tar avstamp i hans låt som sätter tonen och känslan i serien, säger regissören Susanne Thorson.

Thomas Stenström gör musik till serien Leva life
Hanna Ardéhn. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Då har Leva Life premiär på Viaplay

Leva Life produceras av Moa Blom Kornblad på FLX och regisseras av Susanne Thorson. Exekutiva producenter på FLX är Julia Lennartsson och Jonas Åhlund. Serien är skapad av Susanne Thorson, Lovisa Ström, Vera Herngren och Felicia Danielsson. Manusförfattare är Carl-Petter Montell, Vera Herngren och Felicia Danielsson efter en idé av Susanne Thorson och Lovisa Ström. Fotograf är Sebastian Dahlstrand och exekutiv producent Oskar Arulf från Viaplay Group.

"Leva Life" består av åtta avsnitt à 22 minuter och har premiär på Viaplay den 5 april.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL