Svenska stjärnor klara för The Head säsong 2 – se trailern här!

Svenska stjärnor klara för The Head säsong 2 – se trailern här!

  • Viaplay
Filmtopp
03 februari 2023 kl. 10:02

Skräckserien återvänder i mars

Snart är Viaplay-serien "The Head" tillbaka med sin andra säsong, skapad av Ran Tellem (Homeland). Se officiella trailern här!

Även den andra säsongen av The Head utspelar sig på en isolerad plats där en mördare sprider skräck - den här gången på ett forskningsfartyg långt ute på Stilla havet. I huvudrollen ser vi John Lynch (The Terror) som biologen Dr. Arthur Wilde, som vill rädda människan från klimatkollaps. I rollistan hittar vi även de svenska stjärnorna Josefin Neldén, Nora Rios och Kardo Razzazi.

– Inspelningen av The Head var något av det roligaste jag har fått göra hittills, säger Josefin Neldén.

En ny klaustrofobisk miljö introduceras

Efter att ha överlevt säsong ett är nu biologen Dr. Arthur Wilde (John Lynch) tillbaka för att tillsammans med Dr. Maggie Mitchell (Katharine O'Donnelly) hitta viktiga svar om hur de kan stoppa den annalkande klimatkatastrofen. Första säsongen befann de sig på en isolerad forskningsstation på Sydpolen. Den här säsongen utspelar sig istället mitt ute på Stilla havet, cirka 3 000 kilometer från land (Point Nemo), dit de seglat på forskningsfartyget Alexandria.

– Jag hoppas att publiken blir lika lockad som jag av grundidén med The Head, vad händer med människor när de utsätts för en extrem situation på en extremt avlägsen plats? Inspelningen av The Head var något av det roligaste jag har fått göra hittills. Ett fantastiskt team, otroliga skådespelarkollegor från hela världen och i miljöer utöver det vanliga. En extra bonus var också att äntligen få arbeta med Kardo Razzazi och Nora Rios, två svenska skådespelare som jag beundrar mycket, säger Josefin Neldén.

Se trailern till The Head säsong 2:

De obesvarade frågorna från första säsongen finns fortfarande kvar. Vad hände egentligen på Sydpolen och varför? Är det någon som är ute efter hämnd, eller finns det mäktiga krafter i kulisserna som vill åt Dr. Wildes banbrytande forskning? När det avhuggna huvudet från en av medlemmarna i forskarteamet hittas i en av fartygets hytter är det startskottet för en skräckseglats där ingen går säker ombord på Alexandria.

I rollistan finns de svenska stjärnorna Kardo Razzazi (Heder, Suedi), Nora Rios (Kalifat, Meningen med livet) och Josefin Neldén (Vår tid är nu), som alla har olika roller i Dr. Wildes forskarteam.

The Head säsong 2 har premiär den 5 mars.

NÄSTA ARTIKEL