Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Red Election

Spänning och terrorhot i Viaplays serie Red Election

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 september 2021

Viaplays originalserie Red Election är ett spänningsdrama med höga insatser, välkända skådespelare och komplexa relationer. Den 3 oktober har serien i tio avsnitt exklusiv premiär på Viaplay – och nu släpps den första teasern.

Ett terrorhot i London är den dramatiska bakgrunden för Viaplays originalserie Red Election, där den danska underrättelseagenten Katrin (Victoria Carmen Sonne) och den brittiska diton Beatrice (Lydia Leonard) paras ihop i en desperat kamp mot klockan. Fångade i ett nät av lögner, mord och maktkamp inser de snart att de inte kan lita på någon. Och frågan är om den dödliga konspirationen bara är en del av en långt större masterplan?

– Jag är så stolt över att ha fått vara en del av Red Election. Alla har arbetat fenomenalt hårt under det tuffa året med covid och slutresultatet är en hyllning till det arbetet, säger Lydia Leonard.

Danska stjärnskottet Victoria Carmen Sonne (Psychosia, Winter Brothers, Neon Hart) såg spännande utmaningar med att spela Katrine.

– Jag tyckte verkligen att det var intressant att vara Katrine för jag kände att jag fick utforska världen genom ögonen på en person som genomgick en enorm personlig utveckling. Hon slits i från många olika håll, och hon växer inombords och genomgår en förändring under hela serien som jag tyckte om, säger Victoria Carmen Sonne.

Förutom Lydia Leonard och Victoria Carmen i huvudrollerna syns även Stephen Dillane (Game of Thrones), James D’Arcy (Broadchurch), Kobna Holdbrook-Smith (Justice League) och Lorraine Burroughs (Doctor Who) i ledande roller.

Red Election är regisserad av BAFTA-nominerade Jill Robertson (Harlots, Humans) tillsammans med Paul Murphy (Death in Paradise, Doctor Who) och producerad av Veronika Eriksson och Christian Alveborg på Mopar Studios.

Serien i tio avsnitt är skapad av Mopar Studios William Diskay och Jonas Fors tillsammans med Ola Norén, Roland Ulvselius och huvudförfattare Stephen Brady (Stan Lee's Lucky Man).

Red Election har exklusiv premiär på Viaplay den 3 oktober. Totalt släpps tio avsnitt á 45 minuter. Se den första teasern här:

NÄSTA ARTIKEL