Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Zebrarummet

Spännande trailer till Zebrarummet

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 augusti 2021

Vad händer egentligen på internetskolan Tuna Kvarn?

På söndag är det premiär för Zebrarummet på Viaplay, och här kan du se officiella trailern för spänningsdramat.

Zebrarummet är ett nytt Viaplay-original i åtta delar som handlar om maktspelet på en exklusiv internatskola för samhällets elit – och dess konsekvenser. Serien bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman med Aliette Opheim, Henrik Schyffert, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Amanda Lindh, Maxwell Vaz och Edvin Endre i några av rollerna.

I den officiella trailern ser man hur en ung elev från internatskolan hittas död, en händelse som utlöser en debatt i både sociala och traditionella medier om övergrepp och kamratfostran inom överklassen. De privilegierade anklagas för att fostras in i en cynisk värld av makt och pengar, där en tystnadskultur står i vägen för polisens utredning.

– Att filma Zebrarummet har varit en ögonöppnare för mig, det har varit otroligt spännande att gestalta vad som kan hända bakom stängda dörrar på en internatskola, en värld utan insyn för de flesta. Min karaktär Nathalie visar hur jobbigt det kan vara att inte riktigt passa in, att hela tiden känna sig otillräcklig i jämförelse med den högre klassen, den högre statusen. Jag hoppas att unga får en inblick i hur pass förblindad man kan bli av makt och rikedom, säger Amanda Lindh.

Zebrarummet är ett spänningsdrama om en internatskola för de privilegierade, men också en berättelse om olika förutsättningar i livet, om kulturkrockar och maktspel, om vad människor är beredda att göra för att uppnå sina drömmar, och om hur strukturer i samhället reproduceras.

Zebrarummet består av åtta avsnitt och har premiär 22 augusti på NENT Groups streamingtjänst Viaplay

NÄSTA ARTIKEL