Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kin

Snart släpps Viaplays maffiadrama Kin – se trailern här!

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 oktober 2021

Klassiskt om blodsband, kärlek och lojalitet

Viaplay-serien "Kin" är ett stjärnspäckat irländskt maffiadrama med internationella storstjärnor som Aidan Gillen (Game of Thrones), Charlie Cox (Daredevil), Clare Dunne (Herself) och Ciarán Hinds (The Terror). Nu har en trailer släppts.

Nordic Entertainment Group fortsätter sin satsning på internationella Viaplay-original, där Kin är en i raden av kommande titlar som Hilma, Litvinenko, The Box, The Swarm och The Holiday.

I Kin följer vi familjen Kinsella, en av Dublins lokala klaner, som dras in i en konfllikt med den mäktiga Cunningham-kartellen som de omöjligt kan vinna. Familjeöverhuvudet Frank Kinsellas (Aidan GIllen) hetlevrade son startar ett bråk med en av Cunninghams män om narkotikarevir, en konflikt som urartar i ett krig som hotar att krossa Kinsellaklanen.

– Frank kommer inte att offra sina familjemedlemmars liv för att hålla ihop imperiet, men han kommer sannerligen ta sig friheter. Det handlar inte om ett patologiskt behov av att ha makt. Han vet att han vet bäst. Han vet vad som är rätt att göra, säger Aidan Gillen om sin karaktär.

I officiella trailern ser vi hur konflikten verkar starta en blodig spiral av hämnd och sorg. "Lova mig, att vem som än dödade honom, får betala för det", säger Clare Dunnes karaktär Amanda Kinsella. Repliken från den rivaliserande klanens patriark Eamon Cunningham (Ciarán Hinds) är tydlig: "Du har ingen aning om vad du har startat".

– Det handlar om kärlek, lojalitet och hur du kan återhämta dig från enorma upplevelser: historier, relationer och inre känslomässigt kaos. Sorgen efter förlusten av ett barn är stor och djup. När jag gick in i det som skådespelare insåg jag att det inte bara handlar om chock och sorg. Det kan också bestå av självanklagelse, ifrågasättande, förnekelse och önsketänkande. Du önskar att du kan spola tillbaka tiden, säger Clare Dunne.

Casten i Kin är fullspäckad av både irländska och internationella storstjärnor, som Aidan Gillen (Game of Thrones), Charlie Cox (Daredevil), Clare Dunne (Herself), Ciarán Hinds (Game of Thrones), Sam Keeley (The Cured), Emmett Scanlan (Peaky Blinders) och Maria Doyle Kennedy (Outlander). Serien regisseras av hyllade Diarmuid Goggins (Tyst Vittne, 6Degrees) och har skrivits av Peter McKenna (Red Rock).

Kin spelades in i Dublin med omnejd och har premiär 7 november på Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL