Snart har Viaplays hyllade dramaserie Arkitekten premiär – se trailer här

Snart har Viaplays hyllade dramaserie Arkitekten premiär – se trailer här

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad kl. 07:10 | Publicerad 24 april 2023 kl. 06:00

Succession-stjärna på rollistan

Serien med Eili Harboe från "Succession" vann nyligen ett hedersomnämnande på Berlinale-series, en av världens största filmfestivaler. Snart har "Arkitekten" premiär på Viaplay. Se den officiella trailern här.

I Arkitekten möter vi 30-åriga Julie (Eili Harboe) som bor i framtidens Oslo, en stad som är dyr och livlös bortsett de levande butiksdockorna som existerar. Julie är utbildad arkitekt och arbetar på en välrenommerad arkitektbyrå, men mest som kaffebryggare-praktikant. Ett bolån verkar otänkbart för de flesta förstagångsköpare och inte minst för Julie. När hyran stiger rejält måste hon hitta ett nytt boende och lösningen är en delad lägenhet i ett övergivet parkeringshus. Men så dyker det upp en möjlighet för Julie att lösa bostadskrisen i Oslo, uppfylla sin dröm om en arkitektkarriär och åtminstone en möjlighet att få ett bolån.

Nu finns den officiella trailern för "Arkitekten" att se här:

Huvudrollsinnehavaren Eili Harboe har haft en blomstrande karriär sedan hon slog igenom med Kyss meg for faen, och har skördat framgångar i Nightmare, Thelma, Bølgen och Beforeigners – och nu senast i den nya säsongen av Succession. Hon ser fram emot att tittarna ska få se den nya Viaplayserien.

– Jag gillar verkligen manuset och det är definitivt en satir med många roliga och konstiga karaktärer. Julie är en av dessa, och jag tycker om att hon framstår som ambitiös och kompromisslös, samtidigt som hon agerar impulsivt på ett osympatiskt sätt, säger Eili Harboe.

Arkitekten är debutserien av serieskaparna Nora Landsrød och Kristian Kilde, som vann Viaplay Talent Awards 2022. Ett skandinaviskt initiativ som stöttar nya kreativa talanger och främjar nordiskt berättande inom hållbarhet. I Sverige vann serien Ingen Ängel som är skapad av EliSophie André och i Danmark var vinnarbidraget One of the boys, skapad av Teys Schucany.

Snart har Viaplays hyllade dramaserie Arkitekten premiär – se trailer här
Foto: Viaplay.

Då har Arkitekten premiär på Viaplay

Manusförfattarduon hade precis lämnat manuslinjen på Westerdals (nuvarande Høyskolen Kristiania) när de bestämde sig för att skicka in sitt bidrag till tävlingen. Idéen till Arkitekten kom efter att skaparna själva varit på husjakt, och det enda de hade råd med var en parkeringsplats.                     

I seriens rollista finner vi även bland andra Ingrid Giæver, Alexandra Gjerpen, Fredrik Stenberg D-Sog, Kim Falck. Arkitekten produceras av Nordisk Film Production för Viaplay med Øyvind Lierhagen Eriksen och Caroline Hitland som producenter, samt Kerren Lumer-Klabbers som medserieskapare och regissör. Exekutiv producent på Viaplay är Isak Eymundsson.

"Arkitekten" har premiär 4 maj på Viaplay och består av fyra avsnitt. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL