Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Viaplay  släpper originalserie om Charles Manson

Viaplay släpper originalserie om Charles Manson

Eric Diedrichs | Nyhet
17 juli 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
17 juli 2019

Snart kommer "Manson's Bloodline" om kultledaren Charles Manson.

LOS ANGELES, CA - DECEMBER 3: Charles Manson is escorted to court for preliminary hearing on December 3, 1969 in Los Angeles, California.  (Photo by John Malmin/Los Angeles Times via Getty Images)
Charles Manson år 1969. Foto: VIAPLAY.

Manson's Bloodline är ett Viaplay-original i fyra delar, där man under 16 månader har följt kultledaren och massmördaren Charles Mansons barnbarn Jason Freeman när han försöker lära känna mannen som förstörde hans liv innan han ens var född. Manson's Bloodline har nordisk premiär 9 augusti på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.

1969 beordrade Charles Manson sina anhängare, "Mansonfamiljen", att begå de bestialiska morden på gravida Sharon Tate och hennes vänner i en villa i Hollywood. Manson dömdes till livstids fängelse för morden trots att han inte utförde dem personligen.

Många dokumentärer har skildrat sektledarens liv och vad som egentligen hände 1969. Den 9 augusti är det premiär på Viaplay för den nya dokumentärserien Manson's Bloodline, som fokuserar på det sociala arvet efter Manson och konsekvenserna för människorna som kultledaren lämnade efter sig.

– Manson's Bloodline är en fascinerande och skrämmande dokumentärserie där vi får en inblick i hur de som stod närmast Manson, en av modern tids värsta förbrytare, får sina liv påverkade enbart av släktskapet till honom, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör för Viaplay på Nordic Entertainment Group.

Sonen tog livet av sig.

Efter att Charles Mansons son tog sitt liv av skam för sin far, är barnbarnet Jason Freeman den enda kända levande person som idag har direkta blodsband med Charles Manson. I dokumentärserien berättar han för första gången hur det varit att växa upp som barnbarn till en av de mest ökända och hatade männen i amerikansk historia.

– Jag har levt med ett mörkt moln över mig och har åkt in och ut ur fängelse hela mitt liv, säger Freeman.

Manson's Bloodline har nordisk premiär på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay den 9 augusti. Alla fyra episoder släpps samtidigt. Passa också på att läsa vår recension av Netflix film om seriemördaren Ted Bundy.