Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Skam och familjedramatik i Viaplays nya original

"Pörni" – Skam och familjedramatik i Viaplays nya originalserie

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 april 2021

"En hyllning till alla vårdgivare som gör sitt yttersta i vardagen."

Den 2 maj landar Viaplays kommande originalserie "Pörni" på streamingtjänstens plattform. Den norska serien balanserar det roliga med det allvarliga och innefattar allt från skam och kärlek till familjedramatik.

NENT Group och Viaplay meddelar i ett pressmeddelande att deras kommande originalserie, "Pörni", snart kommer till streamingtjänsten.

Se teasern till "Pörni" här:

Söndagen den 2 maj har Viaplays originalserie Pörni premiär på Nordic Entertainments streamingtjänst Viaplay. Serien är skapad av Henriette Steenstrup – och är en hyllning till alla vårdgivare som gör sitt yttersta i vardagen. Nu släpps den första teasern till norska Pörni.

– Jag har länge velat skapa en serie som är både rolig och djupt allvarlig, precis så som livet faktiskt är, säger Henriette Steenstrup.

Hon heter Pernille men kallas Pörni av vänner, familj och kollegor. Och seriens skapare tillika huvudrollsinnehavare Henriette Steenstrup hoppas hon blir en omtyckt karaktär hos tittarna. Den 2 maj är det premiär för Viaplays nya norska originalserie.

– Det är så spännande! Detta är något jag har drömt om i många år och att vi nu bara är dagar bort från premiären är väldigt speciellt. Jag hoppas Pörni kommer förbli mitt ”magnum opus” när jag en dag tackar för mig, eller att det i alla fall uppfattas som en relevant serie för många, säger Henriette och fortsätter:

– Jag har länge velat skapa en serie som är både rolig och djupt allvarlig, precis så som livet faktiskt är. Det svänger plötsligt mellan tragedi och komik, och ingenstans är du närmare extremerna i känslolivet än inom familjen. Jag hoppas att Middelthons blir en familj att älska, lida med, skratta åt och bli irriterad på, säger Henriette.

Den mångfasetterade skådespelaren har fått med sig flera kända namn på rollistan däribland Agnes Kittelsen (Exit), Nils Ole Oftebro (Svartsjön), Henrik Mestad (Ingen utan skuld), Jon Ranes (Atlantic Crossing) och Ulrikke Døvigen (22 July).

– Jag är väldigt stolt över att vi har fått med oss ​​så många bra skådespelare. Barnen är ett kapitel i sig, och det ser ljust ut för framtiden om dessa talanger får utvecklas, säger Henriette.

Enligt Henriette är "Pörni" en hyllning till alla som gör sitt bästa, även om det bästa inte alltid känns tillräckligt för omgivningen. I serien jonglerar Henriettes karaktär Pernille barnens behov, sorgen över sin systers bortgång, en hopplös före detta make, sitt jobb, en far som vill få ut det mesta av livets dagar och sitt eget kärleksliv. 

"Pörni" består av sex avsnitt och alla släpps samtidigt på Viaplay den 2 maj.

Serien är skriven och skapad av Henriette Steenstrup och producerad av Bård Fjulsrud och Ida Håndlykken Kvernstrøm, med Gunnar Vikene som konceptuell regissör och Harlotte Bom som regissör i tre avsnitt.

NÄSTA ARTIKEL