R.I.P. Henry säsong 2 – Detta vet vi

R.I.P. Henry säsong 2 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
27 februari 2023 kl. 08:02

Blir det någon fortsättning?

Nu har det sista avsnittet av "R.I.P. Henry" släppts. Om det blir en fortsättning återstår att se – men vi är inte särskilt oroliga.

I åtta stycken avsnitt har vi fått följa den norske läkaren Henry Johnsen, som i hemlighet har fått en aggressiv hjärntumör. När vi introduceras för honom är en oerhört brysk och ganska ofta rakt av känslolös – kommer sjukdomen att hjälpa honom att komma i kontakt med sina känslor?

Serien har ett ovanligt högt IMDb-betyg 8,0 av 10 och har blivit en dold tittarfavorit. Något som gissningsvis beror till stor del på Mads Ousdals rollprestation.

 R.I.P. Henry – ny dramaserie på Viaplay
Mads Ousdal i "R.I.P. Henry". Foto: VIaplay

Framtiden osäker för R.I.P. Henry

Utan att spoila något för alla er som ännu inte har sett klart den första säsongen, kan vi säga att det absolut går att berätta mer. Faktum är att det lämnas för en ganska intressant öppning som skulle kunna bädda för en spännande, andra säsong. Med det sagt är det inte säkert att vi kommer att få fler avsnitt.

Varken Viaplay eller seriens skapare –  Arild Fröhlich, Linn-Jeanethe Kyed, John Kåre Raake – har bekräftat att fler säsonger är på gång, och det skulle absolut gå att avsluta serien redan nu. Samtidigt har serien blivit hyllad och Viaplay har en tendens att förlänga sina framgångar med fler säsonger. Särskilt när det kommer till dramakomedier.

VI är med andra ord inte särskilt oroliga, men något officiellt finns ännu inte bekräftat.

NÄSTA ARTIKEL