R.I.P. Henry – ny dramaserie på Viaplay

R.I.P. Henry – ny dramaserie på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
28 juni 2022 kl. 11:06

Roligt och varmt om döden

Mads Ousdal spelar rollen som den arrogante kirurgen Henry Johnsen i den nya Viaplay-produktionen "R.I.P. Henry", som har premiär på streamingtjänsten under 2023.

Handlingen i Viaplays nya originalserie R.I.P. Henry utspelar sig på sjukhuset i det natursköna industrisamhället Odda och livet för kirurgen Henry Johnsen (Mads Ousdal).

Henry Johnsen är en arrogant man, som ser sig själv som bättre än de andra på det lilla sjukhuset. När Henry upptäcker att han har en obotlig hjärntumör och bara ett år kvar att leva vägrar han att möta dödsdomen. Han inleder en desperat kamp för att hitta ett botemedel, samtidigt som han är fast besluten att hålla sjukdomen dold för alla omkring honom.

Samtidigt som Henry måste ta itu med sin egen dödsdom står han inför ett val: Ska han fortsätta möta världen med ilska och arrogans eller ska han öppna sig och väcka sina egna känslor till liv? Känslor han helt stängt in efter att hans älskade fru gick bort.

En skådespelares dröm

Huvudpersonen Mads Ousdal har blivit väl bekant med karaktären genom filminspelningen, och säger att det har varit helt fantastiskt att spela rollen som Henry Johnsen.

– Att göra en skitstövel sympatisk, med samvete och inre demoner är en skådespelares dröm. I alla fall min. Det kan bli intensivt när jag arbetar så nära karaktären och hanterar så många aspekter av livet, under en så lång tid. Det är den svåraste delen och den bästa delen, säger Ousdal.

I serien spelar förutom nämnda Ousdal bland andra Frank Kjosås, Lena Kristin Ellingsen och danska Julie Agnete Vang.

Otroligt glad över projektet

R.I.P. Henry regisseras av Arild Fröhlich, som de senaste åren har arbetat med produktioner som Fatso, Doktor Proktor-filmerna, Norske Byggeklosser och Helt Perfekt.

– R.I.P. Henry är en rolig och varm dramaserie om döden och hur tillfälligheter och krafter som man inte har kontroll över plötsligt kan förändra våra liv. Jag är otroligt glad att vi har fått till det här projektet tillsammans med Viaplay, säger Fröhlich.

Viaplay Groups dramachef, Tanya Nanette Badendyck, ser fram emot att visa serien och de fantastiska omgivningarna i Odda för Viaplays tittare över hela världen.

R.I.P. Henry är ett fängslande drama som vi tror många kommer känna igen sig i. Ett talangfullt team framför och bakom kameran har lyckats tillföra mycket värme och humor till en serie med ett allvarligt tema. Mads Ousdal gestaltar den komplexa rollen som Henry Johnsen på ett ömt men samtidigt respektlöst sätt som är mycket imponerande. Vi ser fram emot att visa R.I.P. Henry och Oddas fantastiska naturomgivningar för våra tittare både nationellt och internationellt, säger Badendyck.

Skaparna bakom R.I.P. Henry är Linn-Jeanette Kyed (Rådebank, Børning) och John Kåre Raake (Mysteriet Ragnarök, Bølgen, Skalvet). Serien är producerad av ITV Studios Norge för Viaplay och Viaplay Group med Ørjan Karlsen som ansvarig producent. Tanya Nanette Badendyck är ansvarig producent från Viaplay Group.

R.I.P. Henry kommer att bestå av åtta avsnitt och förväntas ha premiär på Viaplay 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL