Pulp Fiction-stjärnan spelar huvudrollen i Viaplays Tatueraren i Auschwitz

Pulp Fiction-stjärnan spelar huvudrollen i Viaplays Tatueraren i Auschwitz

  • Viaplay
Filmtopp
12 april 2023 kl. 16:15

Harvey Keitel i huvudrollen i Viaplays storsatsning

Nu står det klart vem som spelar en av huvudrollerna i Viaplays kommande seriesatsning "Tatueraren i Auschwitz". I ett pressmeddelande avslöjar streamingtjänsten att den amerikanske skådespelaren Harvey Keitel, känd från bl.a. "Pulp Fiction", kommer att synas i seriens ena huvudroll.

Amerikanske superstjärnan Harvey Keitel (Pulp Fiction, The Irishman) spelar en av huvudrollerna i kommande Viaplay-serien Tatueraren i Auschwitz, som är baserad på Heather Morris bästsäljande bok med samma namn. Keitel spelare rollen som den nutida Lale Sokolov. Den sex delar långa serien regisseras av Tali Shalom-Ezer och kommer att ha premiär 2024 på Viaplay.

Harvey Keitel i Pulp Fiction
Harvey Keitel som Mr. Wolf i "Pulp Fiction" (1994). Foto: Svensk Filmindustri.

Romanen Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris har sålt i över 12 miljoner exemplar och trollbundit människor över hela världen. Boken, som bygger på en sann historia, skildrar hur Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942, där han tvingas att tatuera de medfångar som väljs ut för att arbeta sig till döds istället för att gasas ihjäl. Han utför sin uppgift med mekanisk effektivitet tills han blir blixtförälskad i Gita Furman, en ung kvinna han ska tatuera. Han bestämmer sig för att göra allt för att de båda ska överleva lägret. Historien är en berättelse om hur kärlek kan övervinna koncentrationslägrets omänskliga förhållanden.

60 år senare (2003) träffar Lale (Harvey Keitel) den spirande författaren Heather Morris (Melanie Lynskey). Som nybliven änkling hittar Lale nu modet att berätta sin historia för världen. När den 83-årige Lale återberättar sin historia för Heather konfronteras han återigen av de traumatiska demonerna från sin ungdom, och återupplever sina minnen av hur han hittade kärleken på den mest oväntade av platser.

– Kärlekshistorien i det här projektet, i skuggan av det fasansfulla, är ett vittnesmål om den styrka och godhet som finns i människor, säger Harvey Keitel i pressmeddelandet.

Harvey Keitel
Pressbild: Viaplay.

De medverkar i Tuatueraren i Auschwitz

Ytterligare skådespelare som ansluter till serien inkluderar Tallula Haddon (The Last Duel) som Dana, Mili Eshet (Barren) som Ivana, Yali Topol Margalith som Cilka, Phénix Brossard (Departure) som Leon, Ilan Galkoff (Good Omens) som Aaron och Marcel Sabat (Tenet) som Tomas.

Sedan tidigare har det kommunicerats att Jonah Hauer-King (Den lilla sjöjungfrun, World on Fire) och Anna Próchniak (Baptiste, Warsaw 44) spelar huvudrollerna som unga Lale Sokolov och Gita Furman. Critics Choice Awards-vinnaren Melanie Lynskey (The Last of Us, Yellowjackets) spelar bokens författare Heather Morris, medan Jonas Nay (Deutschland 83, 86, 89) spelar Stefan Baretzki.

Seriens alla sex avsnitt regisseras av Tali Shalom-Ezer (My Days of Mercy, Princess).

Inspelningarna av "Tatueraren i Auschwitz" pågår just nu och serien har premiär 2024 på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL