Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Psykologisk thriller på Viaplay med Sofia Pekkari

Psykologisk thriller på Viaplay med Sofia Pekkari

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 april 2020

Sällskapas av Jakob Eklund.

Nu kommer svenska regissören Agneta Fagerström Olssons serie "Cold Courage" till Viaplay. Serien som har premiär den 3 maj är baserad på den finska prisbelönande författaren Pekka Hiltunens noveller och i rollerna ser vi Sofia Pekkari och Jakob Eklund tillsammans med internationella stjärnor som John Simms och Caroline Goodall.

Jakob Eklund i Cold Courage
Foto: Viaplay.

Den 3 maj blir det psykologisk thriller-premiär på Viaplay. Cold Courage är baserad på den finska prisbelönande författaren Pekka Hiltunenes böcker och utspelar sig i London. Och nu släpps den officiella trailern för denna internationella originalserie.

Dramathrillern berättar historien om de två nordiska kvinnorna Mari (Pihla Viitala) och Lia (Sofia Pekkari) som stöter ihop med varandra när ett mord sker i den brittiska huvudstaden. Mari är en tuff och hårdhudad psykolog som kämpar för personer i underläge medan Lia är en blyg grafiker på flykt från en kränkande stalker. Mari är besatt av att stoppa den karismatiska politikern Arthur Frieds väg till den politiska makten. Hon behöver ett okänt ansikte för att infiltrera hans kampanj. Och vems ansikte passar bättre än Lias?

I denna stjärnspäckade thriller ser vi Dramaten-skådespelaren Sofia Pekkari (De dagar som blommorna blommar, Morden i Sandhamn) och Jakob Eklund (Johan Falk, Heder) i rollen som Berg, det närmsta Mari har till en mentor. Men också internationellt kända John Simms (Life on Mars, Doctor Who) och Caroline Goodall (Schindler’s list, En prinsessas dagbok och The best of me) samt finska stjärnorna Pihla Viitala och Antti Reini.

Serien är filmad i London, Dublin, Antwerpen och Kajaani. Regissören är svenska Agneta Fagerström Olsson (Wallander, Hammarkullen). Cold Courage består av åtta avsnitt och utspelar sig på finska, engelska och svenska. Dramathrillern har premiär på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay den 3 maj och två avsnitt släpps direkt, sedan följer ett nytt avsnitt i veckan.