Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Farliga förbindelser på Viaplay och Lionsgate+

Premiär för Farliga förbindelser på Viaplay och Lionsgate+

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 november 2022

Den klassiska historien berättas igen

Nu är det premiär för "Farliga förbindelser" – den klassiska 1700-talshistorien som berättats många gånger om.

Redan 1782 publicerades Pierre Choderlos de Laclos klassiska brevroman Farliga förbindelser, eller Les liaisons dangereuses som den hette på originalspråket. Sedan dess har vi sett den filmatiseras flera gånger med kanske allra bäst resultat 1988 då Stephen Frears regisserade John Malkovich, Uma Thurman, Glenn Close och Michelle Pfeiffer till ett riktigt Oscarskalas. Med sju stycken nomineringar blev det tre vinster – Bästa manus, Bästa kostymdesign och Bästa filmmusik.

I dag är det premiär för nästa tagning och denna gången i TV-serieformat. På Viaplay och Lionsgate+ går det nämligen att se det första av de åtta stycken avsnitt som säsongen består av. Bland skådespelarna ser vi Nicholas Denton, Lesley Manville, Alice Englert, Kosar Ali och Carice van Houten.

Detta handlar Farliga förbindelser om

För den som inte är bekant med originalhistorien skildrar den historien om när förföraren Valmont får i uppdrag av sin förra älskarinna, markisinnan Merteuil, att förföra 16-åriga, oskuldsfulla Cecile de Volanges. Han tycker att det är för lätt och förför istället madam de Tourvel, svårflörtad och gift. Men spelet till sängkammaren är mycket fult och slugt och i slutändan tycks alla vara redo att lura varandra för att få sin vilja genom.

Farliga förbindelser finns nu att streama på Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL