Då har Viaplays "Allt och Eva" med Tuva Novotny och Jason Diakité premiär

Premiär för Allt och Eva – ”ville ha ett riktigt oromantiskt möte”

  • Viaplay
Axel Diedrichs
21 april 2024 kl. 12:04

Viaplays satsning är här

I dag är det efterlängtad premiär för Viaplays nya dramakomediserie "Allt och Eva" med Tuva Novotny, Sissela Kyle och flera.

Behöver något att fylla tomrummet med? Då ska du se Allt och Eva med Tuva Novotny i huvudrollen. Den nya serien som skapats av Johanna Runevad berör en lika mycket som den får en att skratta. I centrum står en kontrollerande kvinna i sina fyrtioår som bestämmer sig för att skaffa barn utan en partner – med hjälp av en spermadonator i Danmark. Men när hon får veta vem donatorn är kan hon inte hålla sig från att göra det förbjudna och kolla upp honom. I Allt och Eva ser vi även Sissela Kyle som spelar Evas självcentrerade mamma, och Bengt Braskered, Sanna Sundqvist och en debuterande Jason Diakité som Evas vänner. 

Filmtopps recensent Olivia Samuelsson ger Allt och Eva en fyra i betyg med motiveringen att den är "underbart skruvad, underhållande och stressande att se på". 

Foto: Viaplay.

Så föddes idén till "Allt och Eva" som idag har premiär

Inför premiären har seriens skapare Johanna Runevad pratat med Filmtopp, och då berättat att idén till den kom till henne för drygt tre år sedan. När man i Danmark började med vad som kallas för öppna donationer.

– Jag har bott i Köpenhamn i femton år och haft en väldigt stark dröm om att göra en romantisk komedi "went wrong" mellan länderna, och så ville jag ha ett riktigt oromantiskt möte mellan två människor. Jag letade rätt länge i huvudet efter det, men så läste jag att man i Danmark hade börjat med något som heter öppna donationer. Om du betalar lite extra så kan du få ett handskrivet brev, en röstintervju och en bild på donatorn. Jag har fått barn på ett helt standardvis, men jag som alltid sätter in mig själv i situationer tänkte "fan, vad jag hade sökt upp honom". 

Johanna betonar att Allt och Eva mer handlar om människorna som möter varandra än själva donationssituationen. 

– Det mest befriande med att skriva manus är att upptäcka hur lika vi alla är. Alla kan känna igen sig i det karaktärerna säger. Eva är en sådan person som har kontroll på livet och som planerar sig genom det men det enda du inte kan kontrollera – och det låter som en klisché – är dina känslor. Hon kämpar för att kontrollera genom säsongen.

Nu finns de två första avsnitten av "Allt och Eva" att streama på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL