Peter Jihde kommenterar damfotboll i årets Super League

Peter Jihde kommenterar damfotboll i årets Super League

  • Viaplay
Filmtopp
29 september 2023 kl. 11:00

Med sändningsstart 1 oktober

Efter VM-succén i somras fortsätter Viaplays satsning på damfotboll. OBOS Damallsvenskan är i full gång och nu är det även klart att TV10 kommer visa Women's Super League, världens bästa liga för damfotboll. Pet Jihde är en av kommentatorerna.

– Engelsk damfotboll har tagit enorma kliv och vi är stolta över att kunna visa ännu mer av de svenska stjärnorna och den roliga fotboll som det bjuds på i Englands bästa liga, säger Lotta Folcker, sportchef Viaplay.

Damfotboll i världsklass

Sedan starten 2010 har Women's Super League år efter år levererat damfotboll i världsklass. Regerande mästare är Chelsea som har vunnit ligan fyra år i rad och bland ligans 12 lag ser vi inte bara några av Sveriges landslagspelare, utan också några av VM:s största namn som Sam Kerr, Alessia Russo, Mary Fowler och Chloe Kelly.

Säsongens första match mellan Chelsea och Tottenham går av stapeln på söndag den 1 oktober och kommer sändas både på Viaplay och TV10. Det är ännu oklart om svenska VM-målvaktshjälten Zećira Mušović kniper platsen som förstemålvakt i sitt Chelsea, men ute på plan kommer vi säkerligen få se Johanna Rytting Karneryd och Tottenhams svenska bidrag ser vi i f.d. Häcken-tränaren Robert Vilahamn.

Peter Jihde blir huvudkommentator

Nytt för denna säsong är att Viaplay växlar upp och använder bland andra sina populära och kunniga fotbollsexperter från i somras, Pär Lagerström och Saga Fredriksson. Två självklara namn i OBOS Damallsvenskan och nu även i Women's Super League när de kliver in ännu mer än tidigare. Dessutom hör vi Peter Jihde som huvudkommentator under säsongen.

– Jag tycker att det är en självklarhet att fotbolls-Sverige har tillgång till eliten på allra högsta nivå. Därför blir jag extra stolt att Viaplay även erbjuder WSL på linjär TV denna säsong. Hela 94 VM-spelare huserar i ligan och vi kommer kunna följa dem varje vecka. Jag ser fram emot att se tuffa matcher, hög taktisk färdighet och teknik i världsklass. Women's Super League bjuder på allt, säger Saga Fredriksson.

Självklart och inspirerande

Viaplays fotbollsexpert Pär Lagerström instämmer och tycker att det känns både självklart och inspirerande att få följa Women's Super League på nära håll på Viaplay och TV10 nu i höst.

– Under sommaren såg vi det bästa mästerskapet i damfotboll genom tiderna kopplat till både kvalitet och kommersiellt intresse. Många av de största stjärnorna från VM som Sam Kerr, Lauren James och svenska stjärnorna som Ilestedt, Blackstenius och Rytting Kaneryd spelar till vardags i WSL, vilket gör ligan till kanske den hetaste i världen både på och utanför planen. Ligan som är en av mina favoriter har de bästa spelarna, de största arenorna, det starkaste varumärket och extremt konkurrenskraftiga matcher vilket är något alldeles extra, säger Pär Lagerström.

Sändningstider Women's Super League 2023

Söndag 1 oktober | Aston Villa - Manchester United
Tid: 13.30 på Viaplay och V Sport Fotboll
Kommentatorer: Robert Tennisberg

Söndag 1 oktober | Chelsea - Tottenham
Tid: 18.30 på Viaplay och TV10
Kommentatorer: Peter Jihde och Saga Fredriksson

Fredag 6 oktober | Manchester United - Arsenal
Tid: 20.30 på Viaplay och V Sport Premium
Kommentatorer: Peter Jihde och Saga Fredriksson

Söndag 8 oktober | Manchester City - Chelsea
Tid: 13.30 på Viaplay och TV10
Kommentatorer: Peter Jihde och Pontus Kåmark

Söndag 8 oktober | Liverpool - Aston Villa
Tid: 18.30 på Viaplay och V Sport Fotboll
Kommentatorer: Tobias Dahlberg

Söndag 14 oktober | Chelsea - West Ham
Tid: 15.00 på Viaplay och V Sport Fotboll
Kommentatorer: Axel Olsson och Pär Lagerström

Söndag 15 oktober | Arsenal - Aston Villa
Tid: 15.00 på Viaplay och TV10
Kommentatorer: Peter Jihde och Pär Lagerström

Söndag 15 oktober | Liverpool - Everton
Tid: 17.30 på Viaplay och V Sport Premium
Kommentatorer: Gustav Karlsson

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL