Förhöret säsong 2

Pernilla August i andra säsongen av Förhöret

  • Viaplay
Filmtopp
21 oktober 2020 kl. 12:00

Både tittare och kritiker hyllade den första säsongen av det danska kriminaldramat "Förhöret" efter premiären i fjol. Nu har inspelningarna av den andra säsongen av Viaplays originalserie precis dragit i gång. Huvudrollen görs denna gång av Trine Dyrholm, men även Pernilla August är klar för en roll.

Andra säsongen av Christoffer Boes kritikerrosade kriminalserie Förhöret spelas just nu in i Köpenhamn med Trine Dyrholm i huvudrollen som psykologen Susanne. Och precis som i första säsongen är det en rad möten som driver handlingen fram till den rafflande upplösningen. Rollistan är diger med en rad danska stjärnor utöver Trine Dyrholm såsom Ulrich Thomsen, Dar Salim, Danica Curcic, Søren Malling, Fanny Borndal och Olaf Johannesen. Även svenska storstjärnan Pernilla August har en roll i Förhöret.

– Den första säsongen av Förhöret var en stor framgång på Viaplay och vi har har stora förhoppningar på den nya säsongen. Med Förhöret har vi lyckats presentera en unik upplevelse för våra tittare - inte bara på grund av den otroligt starka rollistan utan också för att det är en serie som vågar gå sin egen väg, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group.

Säsong två tar vid fyra veckor efter där första säsongen slutade. Handlingen tar fart när Susanne (Trine Dyrholm) återhämtar sig efter förlusten av sin dotter och återupptar sitt arbete som psykolog. När hon försätter en patient i hypnos öppnar hon en dörr till hans undermedvetna. Mannen avslöjar, under hypnos, att han dödat ett antal unga kvinnor för pengar, och att han redan har ett nytt offer på gång. Något som får Susanne att ge sig ut på en livsfarlig resa genom Köpenhamns undre värld för att försöka förhindra att en ung, oskyldig flicka mördas. Men ingen är oskyldig - inte heller Susanne.

Christoffer Boe står återigen för både manus och regi i Förhöret som Miso Film producerar.

– Det är första gången i min karriär som jag direkt fortsätter arbetet med en historia på det här sättet, och att få göra det med Trine och några av Danmarks bästa skådespelare är ett rent nöje. Vi har också fått möjlighet att utforska helt nya sidor av formatet jämfört med första säsongen. Vi ger oss ut på en rasande jakt på en mördare där vår huvudperson dras mer och mer in i brottet, tills hon slutligen själv blir den jagade som måste kämpa för sitt liv. Med Trine i centrum blir det en vild åktur, säger Christoffer Boe.

För mer läsning scrolla vidare! Spana också in vår lista med de bästa serierna på Viaplay!

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL