Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Paradis City – ny thrillerserie med Alexander Abdallah på Jens Lapidus

Paradis City – ny thrillerserie med Alexander Abdallah på Jens Lapidus bok

  • Viaplay
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
01 juni 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
01 juni 2023

Snabba Cash-stjärnan parar ihop sig med Julia Ragnarsson

Det internationella thrillerdramat "Paradis City" blir Viaplays nästa stora seriesatsning med skådespelarna Alexander Abdallah och Julia Ragnarsson i huvudrollerna. Serien baseras på succéförfattaren Jens Lapidus bästsäljande bok med samma namn

Viaplays kommande serien Paradis City baseras på succéförfattaren Jens Lapidus bästsäljande bok med samma namn och tar upp flera starka ämnen som skildrar den tid och samhälle vi lever i. Serien i sex delar produceras av Strive Stories och spelas in under sommaren och hösten i Stockholm och Vilnius. 

– Jag är 100 procent taggad på denna serie. Med Jens Lapidus värld som han har skapat, en av Danmarks mest spännande regissörer just nu, Fenar Ahmad, Julia Ragnarsson som motspelare och teamet bakom Snabba Cash så tror jag att denna serie kommer bli något Sverige inte tidigare har sett. Jag längtar tills ni får se resultatet på Viaplay, säger Alexander Abdallah

Sverige i en nära framtid. För att bekämpa eskalerande problem med kriminalitet och utanförskap har murar byggts runt utsatta områden och särskilda särområdeslagar instiftats för att skydda resten av samhället. Det största av dessa områden är Järva, även känt som Paradis City. När den populära inrikesministern ska hålla sitt valtal inne i Järva händer det värsta tänkbara. Kravallstaketen välts omkull, skott avlossas och hon förs bort av maskerade män. Kravaller och sammandrabbningar följer och en politisk härdsmälta är nära.

Emir (Alexander Abdallah) var en gång en legendarisk MMA-fighter som nu riskerar livstids fängelse. Fredrika Falck (Julia Ragnarsson) är SÄPO-agenten som måste hitta den kidnappade inrikesministern till varje pris. Hon ger Emir ett ultimatum; Om han någonsin vill återse sin dotter måste han bli hennes infiltratör inne i Järva, i jakten på den försvunna inrikesministern.

– Det är otroligt roligt att ta sig an det här projektet. Rollen skiljer sig mycket från andra roller jag har spelat och det gör det än mer spännande och utmanande. Det kommer vara otroligt fysiskt krävande och jag är så taggad på allt jag ska få lära mig. Alexander Abdallah är en fantastisk skådespelare jag verkligen ser fram emot att få spela emot, säger Julia Ragnarsson.

Paradis City – ny thrillerserie med Alexander Abdallah på Jens Lapidus
Foto: Viaplay.

Jens Lapidus-baserade Paradis City med Alexander Abdallah och Julia Ragnarsson har premiär längre fram

Viaplayserien i sex delar baseras på succéförfattaren Jens Lapidus bästsäljande bok Paradis City, som lanserades 2021. Jens Lapidus debuterade som författare 2006 med succéboken Snabba Cash som blev en av 2000-talets mest sålda och omtalade böcker. Hans böcker har idag översatts till över 30 olika språk som sålts i över fem miljoner exemplar.

– Boken Paradis City är ett försök att berätta om vår tid. Jag är oerhört glad att den nu ska bli tv-serie på Viaplay och har med glädje kunnat följa manusprocessen och alla andra förberedelser. Min övertygelse är att Paradis City kommer bli en av de fetaste svenska serierna i modern tid. Alexander Abdallah och Julia Ragnarsson är perfekta för sina huvudroller, säger Jens Lapidus.

Utöver Alexander Abdallah och Julia Ragnarsson i huvudrollerna syns i större roller bland andra Félice Jankell som influencern och Emirs föredetta flickvän Nova och Lancelot Ncube som Emirs bästa vän Isak. Fler skådespelare och roller avslöjas längre fram. 

– Jag är otroligt stolt över att vi har valt att satsa på det stora thrillerdramat Paradis City. Med serien fortsätter vi vår breda satsning på innehåll av några av Sveriges främsta författare. Det är tunga namn både bakom och framför kameran och jag är övertygad om att serien kommer att sticka ut i mängden. Serien har hög internationell potential och kommer locka både nya och gamla fans från olika delar av världen. Nu vill vi bara trycka på play så att ni kan få se slutresultatet, säger Camilla Rydbacken, SVP Scripted Content på Viaplay Group.

Paradis City produceras av Strive Stories i samproduktion med Viaplay, i samarbete med Paprika Studios. Producenter på Strive Stories är Nicklas Wikström Nicastro (Snabba Cash) och Caroline Landerberg (Mörkt Hjärta) och exekutiv producent är Jens Lapidus, vars bästsäljande bok serien baseras på. Regissör är den danske hyllade filmskaparen Fenar Ahmad (Darkland) och huvudförfattare är Björn Paqualin (Ockupationen). Avsnittsförfattare är Michaela Hamilton och Oliver Dixon. Exekutiv producent på Viaplay är Oskar Arulf.

"Paradis City" beräknas ha premiär längre fram på Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL