Lost-stjärnan och Felix Sandman i Viaplay-thrillern Last Light

Lost-stjärnan och Felix Sandman i Viaplay-thrillern Last Light

  • Viaplay
Filmtopp
18 augusti 2022 kl. 17:30

Baseras på bästsäljande roman

Felix Sandman får besök av Matthew Fox från Lost och Joanne Froggatt från Downton Abbey i "Last Light".

Nu släpps de första bilderna från nya Viaplayserien Last Light, med Matthew Fox (Lost) och Joanne Froggatt (Liar, Downton Abbey) och Felix Sandman (Störst av allt). Serien, som spelades in i Prag, Abu Dhabi och Paris, berättar historien om en familj som kämpar för att överleva i en värld som plötsligt har kastats in i kaos. Last Light är baserad på Alex Scarrows internationella bästsäljande roman och kommer att ha premiär senare i höst på Viaplay.

Last Light
Foto: Viaplay Group / MGM

Strandad i Mellanöstern

Oljekemisten Andy Yeats (Matthew Fox) vet hur beroende världen är av olja. Om något skulle hända med världens oljeförsörjning, skulle det sätta igång en globalt förödande kedjereaktion: transporter skulle stanna, förnödenheter skulle upphöra att levereras och brottsbekämpande myndigheter skulle bli överväldigade. På en affärsresa till Mellanöstern inser Andy att hans värsta farhågor håller på att besannas. Samtidigt som Andy kämpar med att hitta orsaken står hans familj inför egna stora utmaningar. Strandad i Mellanöstern och separerad från sin familj, tvingas han att ta till alla medel för att lösa mysteriet och hitta en väg hem igen.

– Storyn är så himla bra och det känns väldigt kul att jag har fått vara en del av detta. Det är min första internationella roll på engelska så det känns såklart stort, fett och nervöst. Jag längtar till premiären på Viaplay, säger Felix Sandman.

Last Light
Foto: Viaplay Group / MGM

Jack Ryan-regissören gör alla avsnitt

Förutom Matthew Fox och Joanne Froggatt i huvudrollerna ser vi i övriga roller bland andra de internationella skådespelarna Tom Wlaschiha (Game of Thrones, Jack Ryan), Alyth Ross, Taylor Fay (Judge Rinder), Amber Rose Revah (The Punisher), Victor Alli (Belfast), Hakeem Jomah (Rashash) och det svenska stjärnskottet Felix Sandman (Störst av allt).

Dennie Gordon (Jack Ryan) regisserar seriens alla fem avsnitt. Last Light produceras av MGM International Television Productions i samarbete med Peacock, Viaplay Group, MBC och STAN och distribueras internationellt av MGM.

Serien som är i fem delar har premiär senare i höst på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL