Viaplay och Filmtopp bjuder till stor premiär för Limbo

Limbo säsong 2 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 12 mars 2023 kl. 19:03 | Publicerad 10 mars 2023 kl. 13:03

Får vi mer av Viaplays verklighetsbaserade drama?

Nu går serien med Rakel Wärmländer, Sofia Helin och Louise Peterhoff i mål. Kommer vi att få se "Limbo" säsong 2 på Viaplay?

Viaplays nya dramaserie Limbo springer ur verkliga händelser i skådespelaren och skaparen Rakel Wärmländers liv, där telefonen ringer mitt i natten och det värsta som kan hända har hänt. Sönerna till de tre vännerna Ebba, My och Gloria har olovligt lånat en bil och råkat ut för en svår bilolycka. Nu går den första säsongen i mål, och frågan är om tittarna kan förvänta sig att se mer av berättelsen. Filmtopp väger oddsen gällande Limbo säsong 2.

Limbo säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Viaplay.

Ett 50/50 fall 

Viaplay har ännu inte gått ut med något besked gällande en andra säsong av Limbo, så för stunden utgår vi från att den inte är på väg. Detta kan förstås ändras med tiden då serien förutom att ligga etta framför Strandhotellet bland streamingtjänstens mest populära serier även vunnit över kritikerkåren. 

Men trots succén i åtanke ställer vi oss tveksamma till en fortsättning. Detta främst på grund av sättet som säsongen slutar på. Finalen skulle mycket väl kunna sätta punkt för berättelsen då den avrundar det hela på ett sätt som hintar om att säsongens centrala situation löses upp och att karaktärerna frigörs från deras limbo. 

Kan skaparna hitta en spinn vidare in i en ny säsong? Det är alltid möjligt, men frågan är hur mycket av det som fortfarande skulle kännas troget seriens grund, som det onekligen osar situationsbaserad miniserie av. 

Tills vi får veta mer tror vi på att Limbo bäst bör betraktas som just en lyckad miniserie, och att du inte ska vrida dig i sömnen i väntan på beskedet om en uppföljare. Vi uppmanar dig till att istället vara nöjd med vad som givits dig, och att ta en eventuell fortsättning som en positiv överraskning.

När kommer Limbo säsong 2?

Även om vi befarar att en fortsättning uteblir, utesluter vi inte möjligheten att serien kommer tillbaka. Vi förväntar oss dock inte att se den röra på sig i år. Möjligtvis kommer vi under de närmaste månaderna bli upplysta om att en uppföljare är på väg för att sedan kunna se fram emot en premiär under slutet av 2024, eller i början på 2025. Men det ska understrykas att detta endast är spekulationer.

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Limbo" säsong 2.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL